Heyecanlı Bekleyişte Son Gelişmeler! Erken Seçim Kararı Sonrası Bedelli Askerlik ve Erken Emeklilik Yolda Mı?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında Türkiye, 24 Haziran 2018'e kitlenmişti. Erken seçim kararının alınmasının ardından 'Bedelli askerlik' ve 'Erken emeklilik' bekleyişi içerisinde olan vatandaşların heyecanı daha da arttı. Özellikle sosyal medyada, alınan erken seçim kararı sonrasında hem bedelli askerlik hem de erken emeklilik konusunda sürpriz bir adım atılması beklentileri dile getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrasında Türkiye, 24 Haziran 2018’e kitlenmişti. Erken seçim kararının alınmasının ardından ‘Bedelli askerlik’ ve ‘Erken emeklilik’ bekleyişi içerisinde olan vatandaşların heyecanı daha da arttı. Özellikle sosyal medyada, alınan erken seçim kararı sonrasında hem bedelli askerlik hem de erken emeklilik konusunda sürpriz bir adım atılması beklentileri dile getirildi.

Sosyal medyanın bugünkü konusu bedelli askerlik ve erken emeklilik oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 24 Haziran’a kitlenen Türkiye, erken seçim öncesinde hem bedelli askerlik hem de erken emeklilik konusunda bir sürpriz yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı. Sosyal medyada, ‘Önce bedelli, sonra oy.’ ‘Seçim beyannamenizde EYT çözümü yoksa oy yok.’ şeklinde paylaşımlar yer aldı. 

MECLİS MAYIS ORTASINA KADAR ÇALIŞACAK

Öte yandan erken seçim kararı sonrasında 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşık 2 ay kalmasından dolayı hükümetin Meclis’i Mayıs ayının ortalarına kadar çalıştırmasının beklendiği belirtildi. Aynı zamanda Meclis önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı seçimi için uyum yasasını çıkaracak. Bunun hemen ardından da yeni üniversitelerin kurulmasına dair yasa tasarısı gündeme gelecek. 

BEDELLİ ASKERLİK VE ERKEN EMEKLİLİK ŞU ANDA GÜNDEMDE YOK

Erken seçim dolayısıyla Mayıs ayı ortalarına kadar çalışacak olan Meclis’in erken emeklilik ve bedelli askerlik konularının şu anda gündeminde olmadığı biliniyor. 

 

Erken emeklilik Bedelli askerlik Erken seçim Meclis Sosyal medya