Her Gün Kokladığı Çorapları Ciğerlerini Mahvetti!

TAKİP ET

Çin'de bir adamın her gün kirli çoraplarını koklama alışkanlığının olması sebebiyle ciğerlerinde mantar enfeksiyonunun oluştuğu ve ciddi sorunlara neden olduğu öğrenildi.

Çin'in Zhangzhou kentinde yaşayan bir kişinin her gün düzenli olarak ayağından çıkardığı kirli çoraplarını yıkamadan önce kokladığı öğrenildi. Bir süre sonra çoraplarını koklama olayı adeta alışkanlık haline geldi. Ciğerlerinde meydana gelen enfeksiyon bir süre sonra mantara dönüştü. Bunun üzerine başvurduğu doktorların yapmış olduğu tetkikler büyük şaşkınlığa sebep oldu. 

Çin'de doktorlar tarafından konulan bir teşhisin asıl sebebi büyük şaşkınlığa sebep oldu. Bir kişinin sürekli olarak ayaklarından çıkardığı çorapları kokladığı ve bu durumu alışkanlık haline getirdiği öğrenildi. Zaman içerisinde mikrobik olarak mantar enfeksiyonu oluşmaya başladı. Bir süre sonra ciğerlerinde oluşan mantar ciddi sorunların yaşanmasına neden oldu. 

HER GÜN ÇORAP KOKLUYORDU

Hastanın yaptığı itiraflar sonrasında işten eve geldikten sonra çıkardığı çoraplarını dakikalarca kokladığı öğrenildi. Çorapta oluşan ter ise burun yolu ile akciğerlere ulaştı. Zaman içerisinde akciğerlerde mantar enfeksiyonu oluşmaya başladı. Mantar enfeksiyonu zamanında tedavi edilmediği için zaman içerisinde akciğerinin tamamına yerleşti. Bunun üzerine konu hakkında tedavi süreci başladı. 

Mantar enfeksiyonunun ilerlemesiyle ciğerlerinde batma, kolay nefes alamama ve daha pek çok metabolizma hastalıklarına sebep olabileceği ifade edildi. Ameliyata alınan hastanın ciğerlerindeki mantarın kontrol altına alınması ve diğer organlara sıçramasının engellenmesi amaçlanıyor. Bu konuda araştırmalar devam ederken hastanın tedavisi hastanede uzman doktorlar tarafından devam ettiriliyor. 

ciğer enfeksiyonu mantar çorap koklama