HDP'li Vekilden Skandal Hareket! Türkiye'yi Yok Saydı, Zeytin Dalı Harekatını Avrupa'ya Şikayet Etti

TAKİP ET

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu üyesi olan HDP'li Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Türk askerinin başlattığı Zeytin Dalı operasyonunu Avrupa'ya şikayet ederek büyük bir skandala imza attı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu üyesi olan HDP’li Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Türk askerinin başlattığı Zeytin Dalı operasyonunu Avrupa’ya şikayet ederek büyük bir skandala imza attı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi  Genel Kurulu’nda konuşan HDP’li Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Türkiye tarafından başlatılan Zeytin Dalı operasyonunu Avrupa’ya şikayet etti.

TÜRKİYE’NİN ALEYHİNE SORU SORDU

Alınan bir diğer bilgilerde ise HDP İstanbul Milletvekili olan aynı zamanda da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyesi Filiz Kerestecioğlu, Genel Kurul’da Türkiye aleyhine sorular yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’e savaş ilan ettiğini söyleyen Kerestecioğlu, Afrin’de sivillerin hayatını kaybettiği iddialarının bulunduğunu ve Türkiye’de savaş karşıtı barışçıl gösterilerin şiddetle bastırıldığını söyleyerek skandal sözlere imza attı. ‘Bu konuyla ilgili Avrupa Konseyi ne yapmayı planlıyor?’ diyen Kerestecioğlu, Türkiye tarafından başlatılan Afrin Zeytin Dalı operasyonunu resmen Avrupa’ya şikayet ederek Türkiye’yi savaş yandaşı ilan etti. 

SADECE HDP DESTEK VERMİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Özgür Suriye Ordusu birlikleri ile yürütülen Zeytin Dalı operasyonuna tüm Türk milleti destek verirken muhalefet partileri CHP ve MHP’de operasyonu desteklediğini açıklamıştı. Operasyona destek vermeyen tek parti HDP olarak bilinirken HDP’nin Zeytin Dalı operasyonunun Afrin’de başlatılan ‘Savaş’ olarak tanımlanması ise herkesin tepkisini çekmişti. Zeytin Dalı operasyonunun beşinci gününde de HDP’den operasyona tepki geldi.

 

HDP Filiz Kerestecioğlu Avrupa Türkiye Zeytin Dalı Şikayet