HDP Eş Başkanı Sancar: Kapatma davası seçim sonrasına bırakılsın

TAKİP ET

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP'ye yönelik başlatılan kapatma davası hakkında kararın seçim sonrasına bırakılması için tekrardan başvuru yapacaklarını ifade etti. Seçim süreci hakkında da konuşan Sancar, "Muhatabımız Kılıçdaroğlu" dedi.

Sancar, Fox TV'de Çalar Saat yayınında İlker Karagöz'ün sorularını cevap verdi. Seçim süreci hakkında açıklamalarda bulunan Sancar, "Daha önce açıkladığımız gibi parlamento seçimlerine kendi ittifaklarımızla gideceğiz ama masayla ayrı bir görüşmemiz söz konusu değil. Muhatabımız Kılıçdaroğlu" dedi.

HDP'YE BAKANLIK İDDİALARI

Sancar, "HDP'ye bakanlık" iddialarına ilişkin, "Böyle bir beklentimiz yok, bu tartışmanın içine çekilmeyi bile geçersiz manevra olarak görüyoruz" cevabını verdi.

Sancar, cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "HDP'ye gideceğim" sözlerine ilişkin, "Bize şu an ulaşan bir randevu talebi yok. Kılıçdaroğlu geldiğinde somut yol haritası üzerinde konuşacağız sonrasında da aday çıkarıp çıkarılmaması yönündeki kararı yetkili organlarımız ve ittifakımızla değerlendireceğiz" dedi.

Sancar, HDP'ye yönelik açılan kapatma davası hakkında kararın seçim sonrasına bırakılması için tekrardan başvuracaklarını ifade etti. Sancar, "Böyle bir belirsizliğin seçmenlere yansıtılması kabul edilebilir değil. YSK seçim takvimini açıkladıktan sonra hukukçularımızla değerlendireceğiz. Süreci uzatmadan başvurumuzu yapacağız" ifadelerini kullandı.