Hayatınız Kolaylaşacak! Tüm Ev Hanımlarının Bilmesi Gereken 10 Pratik Bilgi

TAKİP ET

Ev hanımlarının gündelik olarak rutin şekilde yaptığı bazı işlemler hayatlarını yoruyor olabilir. Zaman zaman rahatsız edici durumlarla karşılaşan hanımlar için hayat kolaylaştıracak 10 pratik bilgiyi sizler için araştırdık. İşte hayatınızı daha kolay hale getirecek 10 pratik bilgi…

Ev hanımlarının gündelik olarak rutin şekilde yaptığı bazı işlemler hayatlarını yoruyor olabilir. Zaman zaman rahatsız edici durumlarla karşılaşan hanımlar için hayat kolaylaştıracak 10 pratik bilgiyi sizler için araştırdık. İşte hayatınızı daha kolay hale getirecek 10 pratik bilgi…

Kadınlar çiçeklerle uğraşmayı ve evlerinde çiçek büyütmeyi oldukça sever ancak evde büyütülen çiçeklerin en büyük düşmanı böceklerden de kurtulma yönetimi ararlar. Bu sorunu ortadan yok etmek için tek yapmanız gereken çiçeğinize döktüğünüz suya bir tatlı kaşığı hardal karıştırmak. Hardal sayesinde çiçeğinizi böceklerden korumuş olacaksınız.

Özellikle de yaz aylarında her insanın başına gelen ve bir kabus haline dönen sinek ısırıklarına tek bir sebzeyle son verebilirsiniz. Böcek veya sinek ısıran bölgeye patatesi ikiye bölerek bir yarımını koyarsanız ısırıktan dolayı oluşacak olan iltihaplanmanın önüne geçebilirsiniz.

Kahvaltıda haşlanmış yumurta vazgeçilmezinizse bu yöntemle yumurtalarınızı haşlarken hiç zorlanmayacaksınız. Yumurtalarınızın haşlanma işleminde kabın içindeki suya atılan tuz yumurtalarınızın daha kolay soyulmasına yardımcı olacaktır.

Kadınların vazgeçilmezleri arasında yer alan ojeler zaman zaman bozulma dolayısıyla katı bir hal alır ve şekil bozukluğuna dönüşür. Bu durumun önüne geçebilmek için ojenizin içine birkaç damla aseton damlatmanız yeterli. Damlattığınız aseton sayesinde ojenizin ömrünü uzatabilirsiniz.

Evde yemek hazırlarken ellerinizde pancar gibi bazı renkli malzemelerden geçen lekeleri bir parça limon ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Duvarlarınızda meydana gelen kalem ve boya gibi zorlu lekelerden sadece bir diş macunu yardımıyla kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda diş macunu soğan gibi koku bırakan malzemeler doğrayan kişilerin ellerine sürülmesiyle kokuyu hemen ortadan kaldırır. 

Yüzüğünüz parmağınıza artık büyük geliyor ve kayıyorsa parmağınızdaki yüzüğün kaymasını engellemek için yüzüğün halka kısmına oje sürebilirsiniz. 

Evde kullandığınız gündelik hayatınızda sıklıkla tercih ettiğiniz kazaklarınızda sarkma problemi yaşıyorsanız kazaklarınızı bir poşete koyarak derin dondurucuya atmanız ve bir gece bekletmeniz bu sarkmalardan eser bırakmayacaktır.

 

Çoraplarınızın kaçmasından şikayetçiyseniz çorabınızı ayağınıza giymeden hemen önce üzerine saç spreyi sıkmanız yeterli, saç spreyi çorabınızın kaçmasını engelleyecektir.

Eğer saçınıza veya herhangi başka bir yere sakız yapışmışsa sakın panik yapmayın. Sakız yapışan yerin üzerinde sadece bir buz gezdirerek sorunu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

 

Kadın ve yaşam Ev hanımlarına pratik bilgiler Ev hanımlarına kolay bilgiler Hayatınızı kolaylaştıracak bilgiler 10 pratik bilgi