Havada Korku Dolu Anlar! Doluya Yakalanan Uçağın Burun Kısmı ve Kokpit Camları Kırıldı

TAKİP ET

Bugün itibari ile İstanbul'u tamamen etkisi altına alan ve hayatı felç eden dolu ve sağanak yağış nedeniyle art arda kötü haberler alındı. Gelen son bilgilerde ise Atatürk Havalimanı'ndan havalanan Atlasglobal Havayolları İstanbul-Ercan seferini yağan uçağın kalkışından kısa süre sonra doluya yakalanarak havada zor anlar yaşadığı öğrenildi.

Bugün itibari ile İstanbul’u tamamen etkisi altına alan ve hayatı felç eden dolu ve sağanak yağış nedeniyle art arda kötü haberler alındı. Gelen son bilgilerde ise Atatürk Havalimanı’ndan havalanan Atlasglobal Havayolları İstanbul-Ercan seferini yağan uçağın kalkışından kısa süre sonra doluya yakalanarak havada zor anlar yaşadığı öğrenildi.

İstanbul bugün itibari ile sağanak yağış ve dolunun etkisi altına girdi. Meteorolojiden art arda yapılan yağış uyarılarının ardından gelen yağmur ve dolu hayatı felç etti. Birçok metro ve deniz seferleri iptal edilirken Atatürk Havalimanında da zor anlar yaşandı. Atlasglobal Havayollarına ait olan İstanbul-Ercan seferli tarifeli uçağının kalkışından kısa bir süre sonra yoğun dolu yağışına maruz kaldığı ve havada zor anlar yaşadığı öğrenildi. Havada mahsur kalan uçağın ‘radom’ adlı burun kısmında büyük hasar meydana geldiği tespit edildi. Zorlu hava koşulları nedeniyle seferini gerçekleştiremeyen uçağın Atatürk Havalimanı’na geri dönüş yaptığı öğrenildi.

İNİŞ İÇİN İZİN İSTENDİ

Atatürk Havalimanı’ndan havalanmasının ardından kısa bir süre sonra yoğun dolu yağışına maruz kaldığı öğrenilen uçağın acil iniş izni için kaptan pilotun kule ile irtibata geçtiği öğrenildi. Atatürk Havalimanı’na iniş izni isteyen kaptan pilot gerekli olan tüm izinleri aldıktan sonra Atatürk Havalimanı’na sorunsuz olarak iniş yaptı. Uçağın inişinin ardından yapılan incelemede ‘radom’ adı verilen burun kısmının ve kokpit camlarının dolu nedeniyle parçalanarak büyük hasar gördüğü belirlendi.

 

atatürk havalimanı atlasglobal havayolları istanbul dolu yağışı havada mahsur kaldı acil iniş yaptı burun kısmında hasar kokpit camları kırıldı