Havada Gergin Anlar! ABD ve Rus Savaş Uçakları Burun Buruna Geldi

TAKİP ET

ABD ve Rus savaş uçaklarının Suriye'de burun buruna geldiği öğrenildi. Havada yaşanan gergin anlar sonrasında ABD yetkilisinden açıklama geldi. ABD yetkilisi, yaşanan durumun sıradan bir durum olduğunu ve her gün yaşandığını belirttiği öğrenildi.

ABD ve Rus savaş uçaklarının Suriye’de burun buruna geldiği öğrenildi. Havada yaşanan gergin anlar sonrasında ABD yetkilisinden açıklama geldi. ABD yetkilisi, yaşanan durumun sıradan bir durum olduğunu ve her gün yaşandığını belirttiği öğrenildi.

ABD ve Rus savaş uçakları bugün Suriye hava sahasında birbirlerine fazlasıyla yakınlaştığı öğrenildi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından duyurulan olayın olağanüstü bir durum olmadığı ve her gün yaşanabilen bir olay olduğu ifade edildi.

ABD SAVAŞ UÇAĞI RUS SAVAŞ UÇAKLARINA ENGELLEME YAPMIŞ

Havada yaşanan olay sonrasında CENTCOM yetkilisinden yapılan açıklamada, 2 adet F-22 uçağı ile 2 adet Rus uçağının birbirlerine aşırı yakınlaşması olduğu ve ABD Savaş uçağının Rus uçaklarına engelleme yaptığını belirtti. Yaşanan olay nedeniyle durumun görüşülmesi amacıyla ABD ve Rusya arasında hava sahasındaki kazaların engellenmesi amacıyla bir iletişim gerçekleştiği öğrenildi.

‘OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM DEĞİL’

Öte yandan yapılan açıklamada, yaşanan durumun olağanüstü bir durum olmadığı ve günde birkaç defa yaşandığı belirtildi. CENTCOM yetkilisinin yaşanan durumla ilgili daha fazla detay aktarmadığı öğrenildi. 

 

Dünya haberleri ABD Savaş uçağı Rus savaş uçağı Havada burun buruna geldi CENTCOM