Hastaneye Giderken Bile Kızını İstemiş

TAKİP ET

Konya'da 24 yaşındaki eşya Hanife babayiğiti tüfekle vurarak öldüren Mesut babayiğitin yargılanmasına başlandı. Mesut babayiğit ifadesinde aralarında tartışma çıktığını ve bunun sonucunda intihar etmeye kalktığına eşini bu sırada yanlışlıkla vurduğunu iddia etti. Mahkemede savunma yapan Mesut Babayiğit, 'Eşimi hastaneye götürürken bana, 'Kazayla oldu deriz, korkma bir şey olmaz' dedi. Olay zamanı 1 yaşında olan kızımızı alıp gelmemi söyledi' dedi.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde 31 Ekim 2018 tarihinde sabah 08.00 sularında meydana gelen olayda Daha önceki evliliğinden çocuğu olan işssiz Mesut Babayiğit, Bir süre birlikte yaşadığı ve önceki evliliğinden bir çocuğu olan Hanife babayiğit ile olaydan 1 yıl önce evlendi. Çiftin evliliklerinden bir kız çocukları daha dünyaya gelirken iddiaya göre ekonomik nedenlerle şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı. Hanife babayiğit 2017 yılında çocuğuna bakabilmek için bir barda çalışmaya başladı. Ancak Mesut babayiğit eşinin burada çalışmasını istemediği için dördü.

BENİ EŞİM VURDU

Hanife babayiğit Olay günü saat 05.30 sularında İş çıkışında çocuğunu görmek için taksiyle Mesut babayiğit n yanına gitti. Mesut babayiğit bir süre dolaştıktan sonra eşiyle birlikte araziye gitti. Burada iddiaya göre çiftçinin arasında bir yakınlaşma oldu Daha sonra Hanife babayiğit eşine, "Barda çalışmama karışmayacaksın" dedi. Bunun Üzerine Mesut babayiğit eşinin yanına gelirken spor çantasının içinde sakladığı av tüfeği ile eşine ateş etti. Yaralanan eşini Beyhekim Devlet Hastanesi acil servisine bırakan Mesut babayiğit daha sonra kaçtı. Hanife babayiğit burada yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Babayiğit son sözlerinde kendisini eşine vurduğunu söyledi.
Asayiş şube cinayet büro amirliği ekipleri olayla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda Mesut babayiğit’i kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan Mesut babayiğit suç aleti tüfekle birlikte emniyete götürüldü. Babayiğit sonra da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Tutuklu sanık Mesut babayiğit Konya 3 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında ilk kez hakim karşısına çıktı. Mesut babayiğit mahkemede verdiği ifadesinde, 'Olay günü eşim beni 05.30 sıralarında taksiyle aldı. Taksiyle biraz dolaştıktan sonra tenha bir yere gittik. Eşimle aramızla yakınlaşma oldu. Bana daha önce bir müşterisiyle öpüşürken ki fotoğraflarını atmıştı. Ona, 'Beni seviyorsan neden bana bu işkenceyi yapıyorsun?' dedim. O da bana, 'Eğer ben benden gidersen bunların videosunu çekip sana gönderirim' dedi" diye konuştu. 

'KIZIMI ALIP GEL' DEMİŞ

Mesut babayiğit konuşma sırasında aralarında tartışma çıktı ve arka koltukta bulunan spor Çantanın içindeki tüfeği çıkarıp kendi boğazına da yazdığını belirterek,, "Daha önce de iki kez intihar girişiminde bulundum. Eşime, '3 yıldır seni sırtımda taşıyorum, senin her isteğini yaptım, kendimi öldüreyim de benden kurtul' dedim. Hanife o sırada arabada oturuyordu. Bana 'Yapma' diyerek, silaha uzandığı sırada tüfek birden ateş aldı. Sonra arabayla hastaneye gittik. Hanife yolda bana, 'Kaza oldu deriz, korkma bir şey olmaz' dedi. Kızımızı alıp gelmemi söyledi. Ben de Hanife'yi acil müdahale odasına bırakıp hastaneden ayrıldım. Kızımı alıp kardeşime bıraktım. ''dedi.

'TÜFEK ÇANTADAYMIŞ

Duruşmada Cumhuriyet savcısının tüfeği niye yanına aldın sorusu üzerine Babayiğit, ''Tüfek spor çantasındaydı. Ben çocuklarımı görmek için eski eşimin evine gittim. Oraya giderken de çantayı yanımda getirmiştim. Hanife sabahleyin beni arayınca birlikte yaşadığımız eve gideriz diye düşünüp çantayı da yanıma almıştım" dedi.

son dakika konya cinayet kadın cinayeti