Hastanelerin Artık E-Sicili Olacak

TAKİP ET

Hastanelerin elektronik sicilleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından elektronik ortamda saklanacak. SGK'nın, özel hastaneler için elektronik sicil uygulama hazırlığı devam ediyor.

Hastanelerin elektronik sicilleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından elektronik ortamda saklanacak. SGK'nın, özel hastaneler için elektronik sicil uygulama hazırlığı devam ediyor. 

Elektronik sicil uygulamasıyla ilgili Eskişehir'de bulunan özel hastanelerde pilot uygulama başlatıldı. Elektronik sicil uygulamasının 2018 yılı içerisinde ülke geneline yayılması planlanıyor. Uygulamayla birlikte MR'ı olmayan hastanenin MR faturası, tomografisi olmayan hastanenin tomografi faturası kesme yetkisi olmayacak. Uygulamayla ilgili SGK yetkilisi şu bilgileri paylaştı:

"SGK ile anlaşması olan özel hastanelerin artık e-sicil kaydı bulunacak. Özel hastanelerin, e-sicil kaydı ile fiziki kapasiteleri, laboratuvar, röntgen ve tüm tıbbi cihazları, doktorları, hemşireleri, teftişleri, soruşturmaları, aldığı cezalar, hukuk davaları, hastaların memnuniyeti, başarıları ve klinik etkinlikler takip edilecek."

Fazla Şikayete Sözleşme Yok

Özel hastanelerde sözleşme yapılmadan önce elektronik sicil kayıtlarının kontrol edileceğini belirten SGK yetkilisi, "Şikayetin fazla olduğu alanlarda düzenleme yapılmasını isteyeceğiz. Yolsuzluk söz konusu ise düzenleme yapılması istenecek. Tüm verilerin, sistem sayesinde dökümü alınacak. MR'ı olmayan hastane MR, tomografisi olmayan hastane tomografi faturası kesme yetkisine sahip olmayacak." ifadelerine yer verdi.

Hastaneler Hakkındaki Değerlendirme Objektif Yapılacak

PKK-FETÖ terör örgütü ile ilişkisi olan ve hastaları mağdur etmiş hastaneler ile sözleşme yapılmadığını belirten SGK yetkilisi, "Bu uygulamaya stratejik alım adı veriliyor. Bu hususta objektif kriterlere sahibiz. Hastane bazlı ve hekim bazlı veriler gerekiyor. Puanlama sistemi olmayacak. A dilindeki hastanenin profili sisteme bakıldığında görülecek. Sağlam bir sistem oluşturarak hastalık taşıyan kalplerin, hastalığının artmasına izin vermeyeceğiz. Bu sistem ile suç teşvik değil, engellenmiş olacak. Kendilerini düzeltmemede ısrar eden hastanelerle sözleşme yapılmayacak" şeklinde açıklamalarda bulundu. 

SGK özel hastane e-sicil MR tomografi