Hastalığına Meydan Okudu!

TAKİP ET

Doğuştan gelen bir çok kalıtımsal hastalığa sahip olma ihtimalimiz var. Fakat bazıları var ki insanın hayatını sonsuza kadar etkileyecek belki de karartabilecek nitelikte. Özel hayattan yaptığınız işe bir çok noktada hayatınızı kısıtlayan ve çok ender görülen bir hastalığa sahip olan ABD'de yaşayan bu hastalığına meydan okuyarak anne olma kararı aldı ve sonuçlar herkesi şok etti.

23 yaşında olan Stephanie Turner, ende görülen bir deri hastalığından muzdarip bir şekilde dünyaya geldi. Harlequin tipi iktiyozis olarak adlandırılan hastalık yüzünden vücudu normalden fazla bir şekilde keratinleşiyor buda bedeninin kırmızı rengin baskın olmasıyla sonuçlanıyordu. Bu hastalığa sahip insanlar genelde ısıya duyarlılıkları sonucunda küçük yaşta ölüm sıkça görülür. Stephanie şanslı olanlardan fakat sadece şanslı olmakla yetinmeyip hastalığa savaş açtı.   İki yıl önce gerçekleştirilen evlilikten sonra büyük riske girip çocuk yapmaya karar verdiler. Doktorların doğacak olan çocukların bu genetik hastalığa sahip olup olmayacağı hakkında net bir açıklama yapamamaları onları asla durdurmadı. İlk kez bu hastalığa sahip birisi anne olmak için bu yola baş koymuştu. Adeta kumar masasına zar attılar, yüzde elli şansları vardı.     Stephanie  ve eşinin şansı muazzam derecede güzel sonuçlar verdi. İlk erkek çocuklarına kavuştular ve gayet sağlıklıydı. Fakat bu sonuç Stephanie ve eşi Curtis'e yetmedi ikinci bir çocuk için karar verdiler. Aynı masaya tekrar zar attılar ...     Bu kez hamilelik zor geçmişti.. Çünkü derilen deri Harlequin tipi iktiyozis hastalarında büyük bir risk taşıyordu. Bu Stephanie'nin fazlaca sancı çekmesine neden oldu. Ve Stephanie ikinci doğumu gerçekleştirmişti. Sonuç doktorları şaşırttı çünkü dünyaya gelen ikinci çocuk olan bu kız da ağabeyi gibi sağlıklıydı.       Doktorlar yapılan incelemeler sonucu bu hastalığa sahip kişilerin dünyaya getirebileceklerini, hastalığın hem anne hem baba taşıdığı takdirde bulaştığı öne sürülmüştür tespitler sonucunda. Bu çiftin şansı ise Curtis'in genlerinde bu hastalığın olmamasıydı.     Turner çifti artık dört kişilik bir aile olmanın keyfini çıkarıyor. Willy ve Olivia'nın da dahil olduğu mutlu bir yuvaya sahip olmanın mutluluğu ile yaşamlarını sürdürüyorlar.     Stephanie Turner Hastalığına Meydan Okudu !     Stephanie Turner Hastalığına Meydan Okudu !         Stephanie Turner Hastalığına Meydan Okudu !      

harlequin hastaları çocuk yapabilir mi? harlequin hastaları yaşayabilir mi? harlequin tipi iktiyozis harlequin type ichthyosis Stephanie Turner stephanie turner çocukları stephanie turner gençliği stephanie turner hami