Hastalarına Bilerek Hastalık Bulaştırmış

TAKİP ET

Almanya'da anestezi uzmanı olarak çalışan Selim C'nin hastalarına bilerek hepatit C hastalığı bulaştırdığı iddia edilince ortalık karıştı.

Almanya'da anestezi uzmanı olarak çalışan Selim C'nin hastalarına bilerek hepatit C hastalığı bulaştırdığı iddia edilince ortalık karıştı. 

Almanya'da bir Türk doktor tarafından ciddi bir sağlık krizinin yaşandığı öğrenildi. Bavyera bölgesinde bulunan büyük bir hastanede anestezi uzmanı olarak görev yapan Selim C isimli çalışanın aslında hastalarına bilerek ve isteyerek hepatit C hastalığı bulaştırdığı ortaya çıktı. Bölgede pek çok kişinin hastalık sebebiyle tedirgin oldukları öğrenildi. 

Skandal Selim C isimli kişinin suçunu itiraf etmesi ve 'ben hastalara hepatit C bulaştırdım' demesi üzerine ortaya çıktı. Bunun üzerine hastalığı kaç kişiye bulaştırdığı ve kaç kişinin durumdan etkilendiği henüz bilinmiyor. Konu hakkında soruşturma devam ediyor. 

BİNLERCE KİŞİ DOKTORDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Almanya'nın en büyük ve en çok okunan gazetelerinden birisi olan Bild tarafından hazırlanan haber sonrasında sağlık soruşturmasının derinleştirildiği yazıldı. Hastalara hastalığı henüz hangi yoldan bulaştırdığı ise bilinmezken durum inceleniyor. Hepatit C hastalığının bu süreçte kan yoluyla bulaştığı biliniyor. İğne aracılığı ile doktorun hastalığı bulaştırmış olabileceği düşünülüyor. Hastalığı neden bulaştırdığı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı. Yapılan soruşturmalar çerçevesinde çalıştığı dönem içerisinde hastanede en az 13 bin kişinin tedavi edildiği öğrenildi. Bu kişilerinde hastalıktan etkilenmiş olabilecekleri düşünülüyor. Hastane tarafından yapılan duyurular sonrasında kontrole çağrılan hastalardan 21 tanesinde hepatit C hastalığına rastlandı. 

almanya hepatit c selim C