Hareketsizlik ve Obezite Sigaradan Daha Fazla Kanser Riski Taşıyor

TAKİP ET

Kanser riski açısından sigara devamlı gündemde tutulsa da hareketsizlik ve obezitenin sigaradan daha fazla kanser riski taşıdığı ortaya çıktı.

Kanser riski açısından sigara devamlı gündemde tutulsa da hareketsizlik ve obezitenin sigaradan daha fazla kanser riski taşıdığı ortaya çıktı.  

ABD'nin tıp dergisi olan New England Journal Of Medicene dergisinde yer alan makalede obezite ve hareketsizliğin sigaradan fazla kanser riski taşıdığı ileri sürüldü. Amerikan Kanser Toplumunun (ACS), hazırladığı araştırmanın sonuçlarına göre sigara kullanımı azalsa da sağlıksız beslenme alışkanlığının kanserin yolunu açtığı tespit edildi. Vücutta oluşan kanserlerin 13'ünün nedeni aşırı kilo. 

Amerikan Kanser Toplumundan Richard Wender, "Obezite ve hareketsiz yaşam neticesindeki kanser riskinin sigarayı geçme ihtimali olağanüstü bir sonuç gibi gözükse de muhtemel bir sonuçtur. En ciddi kanserler arasında yer alan cilt ve akciğer kanserlerinin ana nedenleri sigara ve güneşin zararlı ışınları olsa da beslenme alışkanlığı ve egzersizinde bu kanserler üzerindeki etkisi dışlanamaz." ifadelerine yer verdi. 

Amerikan Kanser Toplumunun Stratejik Direktörü Rebecce Siegel ise "Vücutta meydana gelen kanserlerin %20'sinin nedeni alkol tüketimi, hareketsiz yaşam, aşırı kilo ve beslenme alışkanlığı iken %30'u ise sigaradan kaynaklanmaktadır." şeklinde konuştu. 

ABD'DE KANSER ORANI 1970'DEN BU TARAFA 3 KAT ARTTI
New England Of Journal Medicene dergisinde yayınlanan makalesinde Wender, "Dünyadaki tüm kanser türlerinin %50'si sağlıklı bir yaşam stili benimsenerek önlenebilir." vurgusunu yaptı.
ABD, dünyada obezite rahatsızlığından en çok etkilenen ülke konumundadır. ABD'de görülen kanser vakaları ise 1970 yılından bu tarafa 3 kat arttı. 

kanser sigara obezite hareketsiz yaşam ABD New England Of Journal Medicene