Hareket Dahi Edemiyor! Talihsiz Adamı Bir Sivrisinek Isırığı Bu Hale Getirdi

TAKİP ET

Hindistan'da yaşadığı öğrenilen ve bundan 30 sene önce sivrisinek ısırığı nedeniyle parazit kapan talihsiz adam şimdilerde tek bacağının hareket edemeyecek hale gelecek şekilde büyümesinden dolayı ameliyat olarak normal haline döndü.

Hindistan’da yaşadığı öğrenilen ve bundan 30 sene önce sivrisinek ısırığı nedeniyle parazit kapan talihsiz adam şimdilerde tek bacağının hareket edemeyecek hale gelecek şekilde büyümesinden dolayı ameliyat olarak normal haline döndü.

Olay, Hindistan’da yaşayan 46 yaşındaki Saidalavi isimli bir adamın başına geldi. Alınan bilgilere göre, bundan yaklaşık 30 yıl önce bacağından ısıran bir sivrisineğin yaydığı parazit şimdilerde bacağını kullanılamaz hale getirdi. Parazit solucanları nedeniyle bacağı enfeksiyon kapan adam halk arasında fil hastalığı olarak bilinen ‘elefantiyazis’ hastalığına yakalandı. Çok ağır bir hastalık olarak bilinen bu hastalığa yakalanan adamın geçirdiği ameliyatların ardından 2 yıl sonra yavaş yavaş yürümeye başladığı öğrenildi.

2 YILDIR YATALAK YAŞIYORDU

Alınan bilgilere göre, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 2 yıldır yatalak yaşayan talihsiz adamın geçirdiği operasyonlar sonrasında tek başına yürüyebilir hale geldiği öğrenildi. 2016 yılından beri bu hastalığın zorluklarıyla uğraştığını söyleyen adam, doktorların kendisine yaptığı müdahaleler ve ilgiler sonucunda yürüyebilir hale geldiğini söyleyerek doktorlarına teşekkür etti.

30 YIL ÖNCE TEŞHİS KONULMUŞ

Öte yandan bu hastalığın teşhisinin yaklaşık 30 yıl önce konulduğunu söyleyen talihsiz adam, o zamandan bu zamana kadar birçok operasyon geçirdiğini ancak bacağındaki şişkinliğin geçmediğini aksine artarak devam ettiğini söyledi. Şimdilerde bacağındaki kitle başarıyla çıkarılan Saidalavi yaşamını eski halinde geçirebilmek için gün sayıyor.

 

Sağlık haberleri Dünya haberleri Hindistan Parazit Sivrisinek ısırığı Bacak