Hangi Yiyecekler, Vücutta Kötü Kokuya Yol Açar?

TAKİP ET

İnsanlar, vücutlarının kötü kokmasından nefret ederler. Çünkü en hassas duyularımızdan biri olan koku alma duyumuz yüzünden çevremize rahatsızlık veririz. Eş seçiminde dahi en fazla kokuya önem veririz. Bazı yiyecekler ise vücudun kötü kokmasına yol açar. İşte o yiyecekler...

İnsanlar, vücutlarının kötü kokmasından nefret ederler. Çünkü en hassas duyularımızdan biri olan koku alma duyumuz yüzünden çevremize rahatsızlık veririz. Eş seçiminde dahi en fazla kokuya önem veririz. Bazı yiyecekler ise vücudun kötü kokmasına yol açar. İşte o yiyecekler... 

Domates

İngiliz bilim adamı Charles Stewart, domates tüketmenin vücutta kötü kokuya neden olduğunu ispatladı. Domatesin içeriğinde bulunan terpen ve karotenoid ter kokusunu etkiliyor. İçeriğinde terpen barındıran besin maddelerinin ter kokusunu artırdığı yapılan araştırmalarla kanıtlandı. 

Süt Ürünleri

Birçok insanın vücudu laktoza tolerans tanımaz. Bağırsaklarınızın sindirime yardımcı olmak için ürettiği laktaz enzimi, az üretildiğinden dolayı süt ürünleri tüketildiği zaman anormal derecede gaz, abdominal distansiyon ile gaz sıkışması ortaya çıkabilir. Süt ürünlerinin içeriğindeki lösin, izolösin ve valinin vücut tarafından sindirilemediği zaman kötü kokuya neden olabiliyor. 

Balık 

Balığın içeriğinde yüksek miktarda A vitamini barındırdığı biliniyor. Ancak bazı balık türlerinin içeriğinde yüksek miktarda kolin yani B4 vitamini vardır. Vücudunda kolin konsantrasyonu yüksek olan kişilerin, balık kokusu sendromu yaşama ihtimali yüksektir. 

Lahana
 

Brokoli, karnabahar ve lahana geciktirici oksidasyon içerdiği gibi kötü kokuya yol açan kükürtü de içeriğinde barındırır. Etrafa kötü koku yayılmasına yol açan kükürt, gaz sıkışması da yapabilir. 

Sarımsak ve Soğan

Sarımsak ve soğan yenildiği zaman ağza ve ter kokusuna güçlü etki eder. Vücut ve ağız güçlü bir koku üreterek çevreye müthiş bir rahatsızlık verir. 

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz, düşük kalorisi ile diyetlerin vazgeçilmez sebzelerindendir. Ayrıca doğal antioksidan ve afrodizyaktır. Ter ve idrar kokusuna etki ettiği gibi sindirim sistemini uyaran metanetiyol üretir. 

Kırmızı Et

İçeriğinde yüksek oranda vitamin, demir, fosfor, çinko ve kreatin barındıran kırmızı etin sindirimi zordur. Ayrıca bozulmaya başlayan kırmızı et yenildiği zaman vücut kokularına etki eder. 

Turp

Tek başına dahi güçlü bir kokuya sahip olan turp, yenildiği zaman ağızda saatlerce süren bir koku bırakabilir. Turp, haşlandığı zaman yararlarının çoğunu kaybettiğinden dolayı kokusu sert olmayabilir. 

Bezelye

İçeriğinde sindirimi zor olan protein  barındıran bezelye, bağırsaklardaki gaz oluşum riskini arttırır. B, B2, POP, A ve C vitaminleri barındırdığından dolayı çok önemli bir besin maddesidir. 8 saat suda bekletildiği takdirde olumsuz etkilerinden kurtulmak mümkün. 

kötü koku vücut domates süt ürünleri lahana balık kuşkonmaz