Hamilelikte Mide Bulantısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

TAKİP ET

Hamilelikte meydana gelen mide bulantıları çoğu zaman doktorlar tarafından normal karşılanır. Bazı kadınlar hamilelikleri boyunca mide bulantısı yaşarken, bazıları da hiç mide bulantısı sorunu ile karşılaşmıyor. Bu kişiden kişiye değişen bir durum olabiliyor.

Hamilelikte mide bulantısı neden olur, Hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer sorularının yanıtı haberimizde

HAMİLELİKTE MİDE BULANTISI NEDEN OLUR?

Hamilelikte artan hormon seviyesiyle birlikte mide bulantıları da başlar. Özellikle ilk hamilelikte ve çoğul gebeliklerde daha fazla yaşanabilir. Hamilelikte yaşanan mide bulantısına doktorlar, gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerleme gösterdiğini kabul eder.

MİDE BULANTILARI NE ZAMAN BAŞLAYIP, NE ZAMAN BİTER?

Hamilelikte mide bulantısı genelde gebeliğin ilk aylarında başlar özellikle 5. Haftada başlayıp 9 veya 10. Hafta da son bulması sıkça rastlanan durumlardandır. Bazı hamileliklerde doğum zamanına kadar sürebilir.

MİDE BULANTISI NASIL GEÇER?

Bol su içmek mide bulantısını önleyebilir veya mideniz bulandığında geçmesini sağlayabilir. Suyu özellikle soğuk içmek daha faydalı olacaktır.  Fazla aç kalmayın. Uzun süre mideniz boş kalırsa, acıkma hissi ile beraber mideniz daha çok bulanabilir. Az yağlı besinleri tercih edin. Özellikle midenize iyi geleceğini düşündüğünüz hafif besinleri tüketebilirsiniz. Stres ve yorgunluktan uzak durup kendinizi rahatlatın. Doğru nefes almak ve temiz havaya çıkmak da mide bulantılarınıza iyi gelecektir. Çok sık ve yoğun mide bulantılarını yaşıyorsanız, mutlaka doktorunuza başvurun. Doktorunuz hamileler için özel olarak üretilmiş ilaçlar yazabilir. Limon yemek, leblebi, kraker ve papatya çayı hamilelikte mide bulantısını geçirebilir. 

Hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer Hamilelikte mide bulantısı neden olur hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer hamilelikte mide bulantısı ne zaman geçer hamilelikte mide bulantısına çözüm hamilelikte mide bulantısı na