Hainliğini Bir Bir Anlattı! Darbe Gecesi Kahraman İlan Edilen Yüzbaşı'dan Şok İtiraf: Ben FETÖ'cüyüm

TAKİP ET

15 Temmuz hain darbe gecesinde kameralara yansıyan görüntülerde, darbeci askerlere direndiği ve vurulduğu görülen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in Koruma Müdürü olan Yüzbaşı Burak Akın, aradan aylar geçtikten sonra 'Ben FETÖ'cüyüm diyerek teslim oldu. Yüzbaşı'nın yaptığı bı hain itiraf sonrasında iddialarda arka arkaya gelmeye başladı.

15 Temmuz hain darbe gecesinde kameralara yansıyan görüntülerde, darbeci askerlere direndiği ve vurulduğu görülen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in Koruma Müdürü olan Yüzbaşı Burak Akın, aradan aylar geçtikten sonra ‘Ben FETÖ’cüyüm diyerek teslim oldu. Yüzbaşı’nın yaptığı bı hain itiraf sonrasında iddialarda arka arkaya gelmeye başladı.

15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin yaptığı girişim sırasında Genel Kurmay Başkanlığı’nda Orgeneral Salih Zeki Çolak’ı korumak isterken vurularak yaralanan Yüzbaşı Burak Akın’ın bu geceye ait güvenlik kamera görüntülerinde darbeci askerlere nasıl karşı çıktığı ve direndiği son olarak da kafasından sıyıran kurşun ve bacağına isabet eden kurşunla yaralandığı görülüyordu. Fakat Yüzbaşı Akın, iddialara göre, hakkında FETÖ terör örgütü ile ilişiği olup olmadığına dair hakkında yürütülen gizli soruşturmayı öğrenir öğrenmez teslim oldu ve FETÖ lehine itirafçı olmaya karar verdi.

15 TEMMUZ’UN KAHRAMANLARINDAN İLAN EDİLMİŞTİ

Hain gecede, Genel Kurmay Başkanlığı’nı basan ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ı derdest eden darbeci askerlere direndiği ve sonunda da darbeci Yarbay Halit Kazancı tarafından bacağından ve kafasından sıyıran kurşunla vurularak yaralanmıştı. Yaşanan olayların tümü güvenlik kameralarına yansırken Yüzbaşı Burak Akın, bu hain gecenin ardından kahraman ilan edilerek madalya takılarak ödüllendirilmişti. 

‘BEN FETÖ ÜYESİYİM’

Hain darbe gecesinin ardından devam etmekte olan OHAL kapsamında FETÖ TSK Yapılanmasına yönelik davalar halen devam ederken hain gecede darbeci askerlere direnmesi ve vurularak yaralanmasının ardından kahraman ilan edilen Yüzbaşı Burak Akın’ın FETÖ terör örgütünün yeni iletişim ağı olarak tespit edilen kontörlü telefonla iletişim kurduğu tespit edildi. Bunun ardından Burak Akın, FETÖ terör örgütü kapsamında yeniden incelemeye alındı ve hakkında detaylı soruşturma başlatıldı. Öte yandan başlatılan gizli soruşturmadan haberdar olan Yüzbaşı Akın’ın yakalanacağını anlaması ile FETÖ’cü olduğunu itiraf ettiği ve yakalanacağını anladıktan sonra örgütle ilişkisi olduğunu ve itirafçı olmak istediği iddia edildi. Aynı zamanda Yüzbaşı Akın’ın, FETÖ İmamlarına ilişkinde oldukça önemli isimler verdiği de iddialar arasında.

 

FETÖ Yüzbaşı Burak Akın İtiraf Kahraman Fetö itirafı 15 Temmuz Darbe gecesi Orgeneral Yaşar Güler