Hacizlerde yeni dönem! Yeni Yargı Paketi duyruldu! O uygulama artık kaldırılıyor

TAKİP ET

Yargı paketi ile birlikte yeni düzenlemeler geliyor. Adalet Bakanlığı 7. Yargı Paketi çalışmasını tamamladı. Paket, Kabine Toplantısı'ndan sonra Meclis'e sunulacak. Yeni düzenleme ile beraber artık evde ailenin ortak sahip olduğu buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon ve yatak ile baza gibi eşyalara el konulamıyacak. Uyuşturucu bağımlısı suçlular için tedavi görebilmeleri için özel cezaevleri yapılacak. Göçmen kaçakçılığının cezaları ise artırılıyor.

Öğrenilen bilgilere göre kira ilişkisinde yaşanan uyuşmazlıklar, ortaklığın giderilmesine yönelik uyuşmazlıklar, kat mülkiyetinden dolayı yaşanan uyuşmazlıklar ve komşu hakkına ilişkin uyuşmazlıklar zorunlu arabuluculuk dahilinde yer alacak. Yargı paketinde , evlerde hakim kararı olmaksızın haciz işlemi gerçekleştirilemiyecek. Evlerde yapılacak hacizler bakımından; icra müdürünün verdiği haciz kararının fakat "hakim onayından geçtikten sonra" yerine getirilebilmesi yapılacak.

KONUTTA 'ÇAT-KAPI' HACİZ UYGULAMASI KALKIYOR

Evlerde hakim kararının olmaması halinde haciz işlemi yapılamıyacak. Evlerde gerçekleştirilen hacizler bakımından; icra müdürünün verdiği haciz kararının fakat "hakim onayından geçtikten sonra" yerine getirilebilecek. Öte yandan, aile bireylerine ait ibadete özgü veya kişisel eşyalar ile ailenin ortak kullanımında bulunan tüm ev eşyaları, haczi caiz olmayan mallar arasından sayılacak.

UYUŞTURUCU BAĞIMLISI SUÇLULARIN TEDAVİSİ İÇİN ÖZEL CEZAEVLERİ KURULACAK

Bağımlılık yapma özelliği bulunan  sentetik uyuşturucu ve uyarıcı maddelere ilişkin cezai yaptırımların daha fazla caydırıcı olabilmesi amacıyla, sentetik katinon ve türevleri, sentetik opioid ve türevleri ile amfetamin ve türevleri uyuşturucu olarak sayılacak ve bunlar da ceza kapsamında yer alacak. Bu maddelerin yasak bir şekilde imal ve ticareti suçunun cezasının alt sınırı, 10 yıldan 15 yıl hapis olacak. Uyuşturucu kullanmak suçlamasıyla mahkum olup da denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülere, ilaveten tedavi ve rehabilitasyon programlarına katılma zorunluluğu getirelecek.

Yargı haciz uyuşturucu