Haberler Gelmeye Başladı! Tam 12 İlde Yarın Okullar Tatil

TAKİP ET

Türkiye'nin bazı bölgelerinde soğuk hava ve Kar yağışı etkisini göstermeye devam ederken kar tatili haberleri de geliyor. Şu anda tam 12 ilde don ve buzlanma olaylarına karşı okullar tatil edildi. Peki, yarın hangi illerde okullar tatil? İşte Yarın Okulların tatil olduğu şehirler...

DÜZCE

Yoğun kar yağışı Düzce'de etkili olmaya devam ederken eğitime yarın bir gün süreyle ara verildiği açıklandı. Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "Meteorolojik verilere göre, gün boyu süren yoğun kar yağışı ve geç saatlerde oluşması muhtemel buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak, 9 Ocak Çarşamba il genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir."  denildi.

SİVAS

Sivas'ta da yoğun kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Sivas Valiliği yazılı bir açıklama yaparak buzlanma ve şiddetli Rüzgar nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu. 

BİTLİS

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bitlis'te il genelinde eğitime yarın bir gün süreyle ara verilecek. Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada 9 Ocak çarşamba günü yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde Okulların tatil edildiği belirtildi.

TOKAT

Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak çarşamba günü il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

MUŞ

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Muş'ta il genelinde eğitime Yarın ara veriliyor. Muş Valiliği tarafından yapılan açıklamada 9 Ocak çarşamba günü yoğun kar yağışı ve fırtına buzlanma tipi ve çoğu beklentisi nedeniyle bir gün okullarda eğitim yapılamayacağı belirtildi.

NİĞDE

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek kar yağışı nedeniyle il genelinde Okulların tatil edildiğini sosyal medya hesabından açıkladı. Vali Şimşek yaptığı açıklamada; "Kar, bir şehre ancak bu kadar yakışır. Sevgili çocuklar, kar yağışı nedeniyle 09.01.2019 Çarşamba günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu muhteşem manzaranın tadını çıkarırken sağlığınıza dikkat etmeyi unutmayın. Geleceğimizin teminatı olan sizler, bizim her şeyimizsiniz." paylaşımında bulundu.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada kar yağışının etkisini arttırarak devam etmesi nedeniyle il genelinde 9 Ocak çarşamba günü Okulların tatil edildiği ve hamile ve engelli personelin de izinli sayılacağı belirtildi.

KARAMAN

Olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Karaman'da da eğitime bir gün ara verildi. Karaman merkezin yanı sıra Ermenek Başyayla Sarıveliler Ayrancı ve Kazım Karabekir ilçelerinde Okullar da yarın eğitim verilemeyecek.

SAMSUN

Samsun'un Vezirköprü Havza ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu.

NEVŞEHİR

9 Ocak çarşamba günü Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar tatil edildi.

YOZGAT

Yozgat valiliği'nden yapılan açıklamada ise buzlanma ve yoğun kar yağışı nedeniyle 9 Ocak çarşamba günü bir gün süreyle eğitime ara verildiği Ayrıca hamile ve engelli kamu personelinin de çarşamba günü izin idari izinli sayılacağı belirtildi.

ERZURUM

Bu akşam saatlerinden itibaren Erzurum'da etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

KAYSERİ

Kayseri'nin 5 ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Yarın Kayseri'nin Kocasinan Melikgazi Hacılar Talas ve Yahyalı ilçelerinde eğitim verilemeyecek.

AMASYA

Yoğun kar yağışı nedeniyle kar tatili verilen illerden biri de Amasya oldu. Amasya Valisi Dr Osman Varol yaptığı açıklamada; “Değerli öğrencilerimiz, sevgili gençler; il merkezi ve ilçelerimizde devam etmekte olan yoğun kar yağışı ve soğuk havaya bağlı olumsuz koşullar nedeniyle sağlığınız ve güvenliğiniz için, 09 Ocak Çarşamba günü il genelindeki okullarımızda eğitime bir gün ara verdik” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

son dakika haber son dakika kar tatili tatil olan iller kar tatili olan iller yarın hangi iller tatil yarın hangi illerde okullar tatil