Günlük 10 Bardak Şekerli Çay İçerseniz, Yılda 3 Kilo Alırsınız

TAKİP ET

Beslenme Uzmanı Mehmet Refik Sezgin, bir bardak çayı ortalama 5 gr gelen iki küp şekerle içmek yerine iki kuru üzümle içmeyi tavsiye ediyor.

Beslenme Uzmanı Mehmet Refik Sezgin, bir bardak çayı ortalama 5 gr gelen iki küp şekerle içmek yerine iki kuru üzümle içmeyi tavsiye ediyor.

Şekersiz çay içemeyenlerin kuru üzümle çay içmesini tavsiye eden Beslenme Uzmanı Sezgin, “15 kuru üzüm bir meyve yerine geçmektedir. Bir bardak çay ise 2 adet kuru üzümle rahatlıkla içilebilir. Bu şekerden daha sağlıklı bir tercih olduğu gibi kalori olarak da 50 – 75 kalori aralığındadır.” dedi.

Türk mutfağının vazgeçilmez içecekleri arasında çay başı çekmektedir. Ancak şekerle içilen çay, fazladan alınan kilolarında başlıca nedenidir.

Çayın içeriğindeki aktif bileşenlerin metabolizmaya olumlu etki ettiğine değinen Beslenme Uzmanı Sezgin, “İçeriğinde antioksidan ve kafein bulunan çay, şekersiz içildiğinde metabolizmayı hızlandırarak kilo vermede etken olabiliyor. Sağlık problemi olmayanlar günlük asgari 4 – 5 bardak şekersiz çay içebilirler.” dedi.

Günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen atıştırmalıklar ile şeker boş enerji kaynağından başka bir şey değildir. Besin değeri ve besleyiciliği ise hiç yoktur. Tüketilirken hiç farkına varılmayan ufak tefek atıştırmalıklar, yüksek ve saf enerji İçerdiği gibi uzun vadede sağlık riskleri oluşturabilirler. Örneğin meyve suyu, aromalı kahveler, dondurma vb. ufak tefek atıştırmalıklar fazla kiloya yol açar.

Günlük 2 adet şekerle içilen 10 bardak çay yılda 1 kilo aldırsa da şekerli çay insülin salgısını etkilediğinden dolayı alınan bir kilo 3 kiloya çıkıyor.

Tabii ki bu 3 kilo, sadece içilen şekerli çaydan alınan kilo. Açlık hissi veren şekerli çayla birlikte tüketilen atıştırmalıklar hesapta değil. Sosyal içeceğimiz olan çayın, şeker ve atıştırmalıkla birlikte içilmesi halinde 10 yıl içerisinde rahatlıkla 20 kilo alınabilir.

 

çay şekerli çay kuru üzüm şekersiz çay atıştırmalık kilo son dakika haber