Gündem: Zeytin Dalı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump Telefonda Görüştü, İşte Görüşmenin Detayları

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Zeytin Dalı operasyonu görüşüldü. Washington'dan gelen görüşme talebinde iki liderin gündemi değerlendirdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Zeytin Dalı operasyonu görüşüldü. Washington’dan gelen görüşme talebinde iki liderin gündemi değerlendirdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, Washington’da gelen talep üzerine kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kritik görüşmede, iki lider arasında Zeytin Dalı operasyonunun görüşüldüğü kaydedildi.

‘DESTEĞİ DURDURUN’

Alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump’a terör örgütü YPG’ye verilen desteğin durdurulması isteğinde bulunduğu öğrenildi. 

GÖRÜŞME TALEBİ TRUMP’TAN GELDİ

ABD Başkanı Donald Trump’tan gelen görüşme talebi sonrasında Afrin operasyonunun başlaması sonrasında gelen bu talebin durumun tam tersine döndüğünü gösterdiği ve Beyaz Saray tarafından Türkiye’nin güvenlik endişelerinin ilk defa görüldüğü belirtildi.

TÜRKİYE’YE ÇAĞRI YAPILMIŞTI

Öte yandan 18 Ocak 2018 tarihinde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünden Afrin operasyonuna yönelik olarak ‘Türkiye’yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz.’ İfadeleri gelmişti. Türkiye ise bu çağrı sonrasında Afrin operasyonuna hız vermiş ve Zeytin Dalı operasyonu adıyla Afrin’e önce hava harekatı daha sonrada kara harekatı başlatmıştı. Daha sonra Ankara’ya Afrin operasyonu ile ilgili gelen ‘Güvenlikli bölge’ talebinin ne olacağı konuşulmaya başlamış ancak Ankara’dan böyle bir konunun Zeytin Dalı operasyonu devam ederken hayata geçirilemeyeceği yanıtı gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve dünyanın gündeminde olan Afrin operasyonunun büyük bir kararlılıkla devam edeceğini yineledi.

 

Dünya haberleri Trump Erdoğan Telefon Afrin Görüşme Ne konuşuldu