Günde İki Öğün Yemek Yağlandırıyor!

TAKİP ET

Son zamanlarda ortaya çıkan iki öğün beslenmeli diyet örneklerinin aslında vücudun yağlanmasına etki ettiği, kilo veriminin mümkün olmadığı ve son derece sağlıksız olduğu ifade edildi.

Son zamanlarda günde iki öğün yiyerek zayıflamayı sağlayacağını vaat eden bazı diyetler gündeme gelmeye başladı. Ancak Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu konu hakkında vatandaşları uyardı. Böyle bir diyet türünün olmadığını, yapılacak sağlıksız bir beslenme düzeninde ne kadar az yenirse yensin vücudun daha hızlı bir şekilde yağlanacağı belirtildi. Bu diyetler özellikle internette 'Aralıklı Oruç' ya da 'Fasılalı Diyet' olarak geçiyor. 

Kilo vermek günümüzde pek çok kişi tarafından ciddi bir sorun olarak gündeme gelmeye başladı. Bu süreç içerisinde bazı oruç türlerinin bulunduğu ve hem ibadet edip hem de diyet yapmanın mümkün olabileceği gündeme gelmeye başladı. Ancak bu tür oruçların ve ibadetlerin olmadığı, sadece yılda bir kez dinimizin özelliği olan oruç aylarının ve Ramazan ayının olduğu belirtilmiştir. 

DİYET YAPARKEN VÜCUDUNUZ YAĞLANABİLİR

Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz aralıklı diyetlerde evde ne varsa sınırız bir şekilde tüketilebileceği ancak ara öğünleri atlayarak günde sadece iki öğün beslenilmesi gerektiği ifade edilmişti. Bunun üzerine uzman doktorlar tarafından konu hakkında ciddi uyarılar yapıldı. 

Bu beslenme modellerinin bağışıklık sistemini düşürdüğü gibi vücudun yağ yakım metabolizmasını da olumsuz etkilediği dile getirildi. Bu sebeple günde iki öğün beslenip yanlış bir düzende metabolizmayı yavaşlatarak vücutta yağ oranının artırılmasına sebep olabilir. Bu konuda uzman bir diyetisyen eşliğinde spor yaparak kısa sürede sağlıklı ve kalıcı şekilde kilo vererek yağ yakmak mümkündür. 

sağlık kilo günde iki öğün