Gripseniz Sevişin ve Şifa Bulun! Şaka Yapmıyoruz

TAKİP ET

Sağlıklı bir cinsel ilişkinin sadece bedenimize değil, ruhumuza da birçok yararı olduğuna değinen Cinsel Terapist Dr. Öğretim Üyesi Kenan Eren, 'Cinsel ilişki esnasında vücut immunoglobulin salgılamaktadır. İmmunoglobulin, virüslere ve enfeksiyonlara karşı koruma sağladığından dolayı gribi önler.' dedi.

Sağlıklı bir cinsel ilişkinin sadece bedenimize değil, ruhumuza da birçok yararı olduğuna değinen Cinsel Terapist Dr. Öğretim Üyesi Kenan Eren, “Cinsel ilişki esnasında vücut immunoglobulin salgılamaktadır. İmmunoglobulin, virüslere ve enfeksiyonlara karşı koruma sağladığından dolayı gribi önler.” dedi.   

Toplumun sağlıklı cinsel ilişki algısının zayıf olduğuna değinen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Cinsel Terapist Dr. Kenan Eren, “Toplumumuzda cinsel yaşam, örf, adet, gelenek ve göreneklerden edinilen bilgilere göre yaşanmaktadır. Ancak bu bilgiler doğrultusunda yaşanan cinsel ilişki, cinsel işlevlerde bozukluğa yol açtığından dolayı cinsel istekte azalmaya neden olur.” şeklinde konuştu.  

Cinsel ilişkinin sadece tensel olarak ele alınması halinde böyle bir ilişkinin çok kısa süreli olacağını söyleyen Cinsel Terapist Dr. Eren, “Cinsel ilişki sadece tensel olarak değil, tinsel olarak da değerlendirilmelidir. Tinsel, ruhsal ve zihinsel anlamına gelmektedir. Cinsel ilişki yalnızca ten olarak algılanırsa böyle bir cinsel birliktelik çok kısa süreceği gibi ilerlemesi de zor olur. Oysa tinsel olarak yaşanan cinsel ilişkilerde ten daha çekici hale gelir. Biz, cinsel ilişkiye tenden başladığımız için tenden ruha ulaşılması zordur. Sağlıklı cinsel ilişkiden kastedilen ise insanların, kendi fantezilerini ve düşüncelerini uygulayarak yaşadıkları cinsel ilişkidir. Çünkü cinsel yaşam, insandan insana, kültürden kültüre değişkenlik göstermektedir.” ifadelerine yer verdi.   

Kalp Krizi Olasılığını Azaltır

Cinsel ilişki yaşandığı esnada vücudun birçok mutluluk hormonu salgıladığını belirten Dr. Eren, “İnsanların huzurlu ve güvende hissetmesini sağlayan, onları zevkin doruğuna çıkaran birçok mutluluk hormonu cinsel ilişki esnasında salgılanmaktadır. Çok şaşıracaksınız ama cinsel ilişkinin, gribe karşıda koruyucu etkisi vardır. İmmunoglobulin yani antikor salgısı gribe ve enfeksiyonlara karşı koruyucu etki sağlar. Ayrıca bu salgı, kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi geldiği gibi kalp krizi olasılığını da azaltır.” dedi.

grip cinsel ilişki immunoglobulin kalp krizi