Grip Tedavisinde Bile Etkili! Alüminyum Folyonun Hiç Bilinmeyen Kullanım Alanları

TAKİP ET

Mutfaklarda birçok kullanım alanı bulunan alüminyum folyonun mutfak haricinde kullanım alanlarını biliyor musunuz? Alüminyum folyo ile yanık tedavisinden grip tedavisine kadar birçok derdinize şifa bulabilirsiniz. İşte detaylar…

Mutfaklarda birçok kullanım alanı bulunan alüminyum folyonun mutfak haricinde kullanım alanlarını biliyor musunuz? Alüminyum folyo ile yanık tedavisinden grip tedavisine kadar birçok derdinize şifa bulabilirsiniz. İşte detaylar…

Yapılan bir araştırmada, yanıkların ilk aşamasında alüminyum folyo ile sarılarak tedavi edilmesi öneriliyor. Bunun için ilk olarak yanık olan bölgenin üzerinin dikkatli bir şekilde temizlenerek yanığın üzerinde belirlenen suyun temiz bir havluyla temizlenmesi gerektiği ve yanığın üzerine merhem sürülerek üzerine gazlı bez sararak alüminyum folyoyla kaplanması gerektiği belirtiliyor. Sarılan alüminyum folyonun bantla sabitlenmesi ve yanığın acısının dinmesinin beklenmesi tavsiye ediliyor.

ALÜMİNYUM FOLYOYLA YORGUN GÖRÜNÜMÜ ATIN

Bunun yanında alüminyum folyoyla halsiz ve yorgun görüntünüzden kurtulabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken birkaç ince folyo şeridini yırtarak dondurucuya yerleştirmek ve 2-3 saat bekledikten sonra buzluktan alarak donan folyoları yanaklarınızın ve göz kapaklarınızın olduğu bölgeye koymak. Bu işlemi yaptıktan sonra yüz kaslarınızda bir rahatlama hissedeceksiniz.

EKLEM TEDAVİSİNDE DE BİREBİR

Alüminyum folyoyu kullanarak eklem rahatsızlıklarınıza da kısa sürelide olsa bir çözüm bulabilirsiniz. Bunun için ağrıyan bölgelerinize alüminyum folyoyu sararak bir gece veya bir gün boyunca folyoyla beklemeniz yeterli.

GRİP TEDAVİSİNDE DE ETKİLİ

Grip tedavisinde de etkisi görüldüğü belirtilen alüminyum folyonun kişilerin ilaç kullanmadan gribi atmasına yardımcı olduğu belirtiliyor. Bu yöntemi deneyen birçok kişi folyo sayesinde griplerini ilaç kullanmadan attıklarını söylüyor. Bunun için folyoyu ayaklarınıza 5-7 kat sararak gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi uygularken ayaklarınıza sardığınız folyoları 2 saat kadar çıkartıp ayaklarınıza nefes aldırdıktan sonra yeniden aynı işlemi uygulayın. 

 

Sağlık haberleri Alüminyum folyo Nerede kullanılır Ağrılar Grip Gribe farklı yöntemler Eklem ağıları Kas ağrıları