Grip Salgınında 25 Kişi Yaşamını Yitirdi

TAKİP ET

Romanya'da grip salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 25 oldu. Romanya ulusal sağlık Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada A (1) virüsü için antigrip aşısı bulunmadığı Belirtilirken bakanlık vatandaşları kalabalık yerlerden uzak durmaları konusunda uyardı.

Romanya'da grip nedeniyle Bu kış hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e ulaştı. Salgın için uyarıda bulunan sağlık bakanı Sorina Pintea, Kalabalıklardan uzak durmaları konusunda vatandaşları uyardı. 

ANTİ GRİP AŞISI YOK

Romanya ulusal sağlık Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada söz konusu A (H1) virüsü Konusunda herhangi bir anti virüs aşısı bulunmuyor. A (H1) virüsü Taşıyan 25 kişi bu yılın kış aylarında hayatını kaybetti. Hastaneye solunum yolu enfeksiyonu ile gidenlerin sayısının 90 bini geçtiği belirtilirken toplam 268 A (H1) vakası belirtildi. Televizyon kanalına Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Romanya Sağlık Bakanı Sorina Pintea, "Grip salgınının eşiğindeyiz. Geçen hafta grip teşhisiyle hastanelere gelenlerin sayısı, tahmin edilen sayıyı aştı." dedi ve Vatandaşları kalabalık yerlerden uzak durmaları konusunda uyardı.

Diğer yandan basına açıklama yapan Bükreş Okul Müfettişliği sözcüsü, Grip virüsünün en tehlikeli bir türü olan A (H1) vakalarındaki artışın Devam etmesi durumunda okul müdürlüklerinin gerekirse eğitime ara verebileceği duyurusunda bulundu.

 

grip salgını grip Romanya AH1 virüsü