Grip Mevsimi Kapıda! Hangi Yiyecekler Gribe İyi Gelir?

TAKİP ET

Havaların soğuması ile grip tekrar ana gündem maddesi haline geldi. İklim değişiklikleri ve ani hava değişimi grip için adeta davetiye çıkarıyor.

O Halde gelin gribe karşı alabileceğimiz önlemler neler, birlikte bakalım…

GRİP NEDİR?

Grip, influenza isimli virüsün neden olduğu bulaşıcı viral bir enfeksiyondur. Yüksek ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, baş ağrısı gribe eşlik eder.

GRİPTEN KORUNMAK İÇİN NE YAPMALI?

Mümkün olduğunca kapalı, havasız, kalabalık ortamlardan kaçının. Bulunduğunuz ortamı birkaç saatte bir 10-15 dakika havalandırın veya açık havaya çıkın. Gün içinde birçok kez ellerinizi sabunla yıkayın. Özellikle toplu taşıma kullandıktan sonra ellerinizi 1-2 dakika süreyle ovarak sabunlayın. Okulda veya işte ortak kullanılan eşyaları dezenfekte edin. Kullandıktan sonra ellerinizi yıkayın. Çevrenizde hasta kişiler varsa gribe yakalanma ihtimali daha da artacaktır. Yeterince uyku ve dinlenme organizmanın savunma sistemini güçlendirip, gribe yakalanma riskini düşürecektir.

GRİBE İYİ GELEN BESİNLER

Gribin vücuttan daha hızlı atılması için, vücudu güçlendiren özellikle C vitamini bakımından zengin gıdalar tüketilmesi önerilmektedir. Gribe iyi gelen yiyecekler kısaca şöyledir;
Balık, mantar, kestane, tavuk ve suyu ile hazırlanmış çorbalar, portakal, greyfurt, ıspanak,elma, nar ve pırasadır.
İçeçek olarak ise;
Limonlu çay, zencefil çayı, ekinezya çayı, portakal suyu, adaçayı ve papatya çayı önerilmektedir.

HANGİ DURUMDA DOKTORA BAŞVURMAK GEREKİR?

Belirtileriniz şiddetliyse, toparlanacağınıza daha da kötüye gidiyorsanız, ateşiniz düşmüyorsa mutlaka bir doktora başvurun, doktorunuz önermeden antibiyotik tedavisine asla başlamayın.

grip nedir gribe iyi gelen besinler gripten korunmak için ne yapmalı gripe doğal çözümle grip son dakika