Grip Deyip Geçmeyin Çok Tehlikeli Olabilir!

TAKİP ET

Kış aylarının vazgeçilmesi haline gelen grip pek çok kişi tarafından önemsenmiyor. Ancak uzmanlar tarafından gribin hafife alınmaması gerektiği bir kez daha dile getirildi.

Kış aylarının vazgeçilmesi haline gelen grip pek çok kişi tarafından önemsenmiyor. Ancak uzmanlar tarafından gribin hafife alınmaması gerektiği bir kez daha dile getirildi. 

Antalya'da bir süredir her yıl düzenlenen iç hastalıkları kongresinde özellikle grip hastalığı bir kez daha ele alındı. Pek çok bilim insanının katılımının ardından düzenlenen konferansta işlenilen konular yanlış bilinenleri de bir kez daha gün yüzüne çıkarmış oldu. 

Topta meydana gelen yeni gelişmeler ele alınırken özellikle kronik hale gelen hastalıklar tekrar ele alındı. Kronik hastalıkların azaltılması ve tıbbın yeni gelişmelerle birlikte yeniden güçlenmesi bekleniyor. 

GRİP CİDDİ BİR HASTALIKTIR

Solunum yolu hastalıklarından birisi olan gribin enfeksiyon sonrasında ortaya çıkan bir hastalık olduğu bir kez daha vurgulandı. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde grip bir süre sonra kronik hale gelebiliyor. Bu süreçte ölümcül sonuçlar ortaya çıkabildiği için özellikle bağışıklık sistemi düşük olan yaşlıların ve kronik hastaların daha dikkatli davranmaları gerekiyor. Grip bilinenin aksine soğuk algınlığı olmadığı için hafife alınmaması gerekiyor. Doktorlar tarafından gripten korunmak için aşı gibi önlemler alınması gerekiyor. Her yıl 1.5 milyar kişi grip hastalığına yakalanıyor. Bilinenin aksine pek çok kişinin gripten dolayı hayatını kaybettiği belirlendi. Grip nezle ile karıştırıldığı için önlem alınmadığı takdirde ölümcül sonuçları beraberinde getiriyor. Kronik hastaların ve yaşlıların bağışıklık sistemi düşük olduğu için gribe yakalanmaları halinde hayatlarını kaybedebiliyorlar. 

grip soğuk algınlı grip öldürür