Gözaltına Alınan Semih Özakça'nın Eşi ve Annesi Süresiz Açlık Grevine Başladı!

TAKİP ET

Ankara'da yeni çıkan KHK yasası nedeni ile görevinden alınan Semih Özakça açlık grevine devam ederken polis tarafından gözaltına alındı. Savcılığın çıkardığı yakalama kanunu sonrasında gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek amaçlı birçok vatandaş Yüksek Caddesinde toplandı. Toplanan kalabalığa polis sert bir şekilde müdahale etti. Semih Özkaça'nın eşi basın açıklaması yaptı ve Semih Özakça'nın annesi ile birlikte süresiz açlık grevine başladıklarını belirttiler.

Ankara’da yeni çıkan KHK yasası nedeni ile görevinden alınan Semih Özakça açlık grevine devam ederken polis tarafından gözaltına alındı. Savcılığın çıkardığı yakalama kanunu sonrasında gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek amaçlı birçok vatandaş Yüksek Caddesinde toplandı. Toplanan kalabalığa polis sert bir şekilde müdahale etti. Semih Özkaça’nın eşi basın açıklaması yaptı ve Semih Özakça’nın annesi ile birlikte süresiz açlık grevine başladıklarını belirttiler. 

Olağanüstü hal kapsamında yeni çıkarılan KHK yasalarınca Nuriye Gülmen ve Semih Özakça görevlerinden ihraç edildi. Görevlerine geri dönmek isteyen iki eğitmen ihraç edildikten sonra açlık grevine başladı. Bugün Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevine devam ettikleri evden polis ekiplerince alınarak karakola götürüldü. Polis ikilinin gözaltına alınmalarına protesto etmek isteyen gruba da müdahale etti. Bir grup protestocu Ankara’nın Çankaya İlçesinde bulunan Yüksel Caddesi’nde toplandı. Polis protesto için toplanan gruba müdahale ederek 4’ü kadın 11 kişiyi gözaltına aldı. İnsan Hakları Anıtı çevresinde toplanan polisler burada bulunan direniş alanını çember altına alarak orada bulunan pankartları ve çiçekleri topladı.

EYLEMCİLERE CHP’Lİ VE HDP’Lİ VEKİLLERDEN DESTEK

Protesto etmek için yapılan eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Akverdi ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar destek verdi. vekiller burada bulunan İnsan Hakları Heykeli önünde oturma eylemi başlattılar.

HEPİMİZ SÜRESİZ AÇLIK GREVİNDEYİZ

Polis ekipleri zaman zaman ‘Dağılmazsanız müdahale ederiz’ açıklamalarında bulundu. Bu anonsların ardından İnsan Hakları Anıtı önünde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını gerçekleştiren Veli Saçılık, Nuriye ve Semih’e bir zarar gelirse hepimiz süresiz olarak açlık grevindeyiz bilin’ şeklinde konuştu.

ÖZAKÇA’NIN EŞİ İLE ANNESİ SÜRESİZ AÇLIK GREVİNE BAŞLADIĞINI DUYURDU

Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça’da anne Sultan Özakça ile birlikte süresiz açlık grevine başladıklarını açıkladı. Özakça’nın eşi, gözaltına alınan Nuriye ve Semih’in ağlık durumlarından şüphe duyduğunu belirtti. 

 

 

açlık grevi semih özakça nuriye gülmen semih özakçanın annesi ve eşi süresiz açlık grevine başladı özakçanın ailesinden açıklama chp hdp oturma eylemi