Göz Çevresi Kırışıklıkları Nasıl Geçer?

TAKİP ET

Gözlerimizin etrafında var olan bazen küçük bazen de oldukça derin olan kırışıklıklara kazayağı denir. Göz çevresi kırışıklıkları kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bazı kişilerde 20'li yaşlarda başlarken bazı kişilerde 30'lu yaşların sonlarına doğru görünür olmaya başlamaktadır.

Güldüğünüzde ya da kaşlarınızı çattığınızda ortaya çıkan kaz ayakları yaş ilerledikçe daha derin ve belirgin bir hal almaya başlar. Oluşan kaz ayaklarını azaltmanın hatta yok etmenin yöntemleri bulunuyor. Ondan önce göz çevresi kırışıklılarını oluşturan faktörlere bir bakalım…

GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARI NEDENLERİ

Doğal yaş alma süreci içinde bulunuyor oluşunuz Su tüketiminin yetersiz olması İklim şartları Stres Sigara ve alkol kullanımı Yetersiz beslenme Güneş ışınları Egzersiz ve spor yapılmaması Göz makyaj ürünleri ve makyaj temizliğine dikkat etmemek

GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARINI GEÇİRME YÖNTEMLERİ

Kazayağı kırışıklıklarının oluşmaması veya var olan kırışıklığın azaltılması için neler yapılabilir?

İşte cevapları…

Süt

Sütün içerisinde bulunan bol miktarda protein ve lipidler kırışıklıkların oluşmasını en az indirir.
Bir pamuğu bir miktar süte batırın ve göz kenarlarına 15-20 dakika kadar tampon yapın veya pamuğu göz çevrenizde bekletin. Ardından ılık su ile durulayabilirsiniz. 

Patates

Patates uzun senelerdir cilt sorunları için kullanılan patates göz çevresi kırışıklıklarına da iyi gelmektedir. Göz çevresi kırışıklıklarının gidermesi için patatesi dilimleyerek gözlerinizin üzerinde 15-20 dakika kadar bekletin. 

Yeşil çay

İçtiğiniz poşet yeşil çayları çöpe atmayın. Kullanılmış poşet çayları 10 dakika kadar buzlukta tutup bekledikten sonra, gözlerinizin üzerine koyun. Gözlerinizin rahatlamasını sağlayan yeşil çay kaz ayaklarıyla da mücadele edecektir.
Bunların dışında aşağıdaki faktörlere de dikkat etmeniz göz çevresi kırışıklıklarından kurtulmak için fayda sağlayacaktır.

Sigara, alkol, kafein tüketimini bırakmak veya minimum düzeye indirmek Stresten uzak durmak, var olan stres ile baş edebilmeyi öğrenmek Yürüyüş, koşu veya sevdiğiniz herhangi bir spor ile ilgilenmek Güneş kremine sadece yazın değil kış aylarında da özen göstermek Yoğun ve yanlış makyaj uygulamalarından uzak durun ve yüzünüzdeki makyajı temizlemeden asla uyumayın. İçinde değerli yağların bulunduğu balık, ceviz, zeytinyağı, avokado gibi besinlerin tüketimini arttırmak Lifli gıdalar ile beslenmek en azından günde bir öğün tabağınızdan eksik etmeyin C vitamini bakımından zengin besinleri tüketmek ( turunçgiller)  Dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermek İçinde bulunduğunuz ortamın nem dengesine özen göstermek ve nemsiz ortamlardan uzak durmak Medikal desteği alabilirsiniz Göz çevresi kırışıklıkları için evde yapılabilecek doğal yöntemleri yetersiz buluyorsanız profesyonel müdahaleleri düşünebilirsiniz. Medikal müdahalelerde göz çevresinde bulunan kırışıklıklar için doku altına girerek enjekte edilen cilt dokusunu kusursuzlaştırmaya yarayan enzimler sayesinde kırışıklıklar geçici olarak giderilebilmektedir. Yalnız bu tarz müdahaleler 40’ lı yaşlardan sonra düşünülmeye başlanmalıdır.  Yaptıracağınız herhangi bir klinik müdahalede öncesi işlemi yaptıracağınız güzellik merkezinin araştırmasını çok iyi yapmalısınız. 

 

göz çevresi kırışıklıkları ibrahim saraçoğlu göz altı kırışıklıkları tedavisi göz altı kırışıklıkları için egzersiz göz çevresi kırışıklıkları için yaş maya maskesi göz altı çizgileri için kesin çözüm göz altı kırışıklıkları