Gövde Gösterisi Başlıyor! Önce Almanya sonra Norveç…

TAKİP ET

NATO, soğuk savaşın sona ermesinden bu yana düzenlediği en büyük fabrikası Bu ay sonunda Norveç ve civarında yapacak.

NATO'nun gövde gösterisi başlıyor. Soğuk Savaş döneminden bu yana notu tarafından en büyük fabrikası hazırlanılıyor. 25 Ekim-7 Kasım tarihlerinde "Trident Juncture 18" Norveç'te yapılacak. Tatbikatta hayali bir senaryonun canlandırılacak öğrenilirken 50 bin asker 150 uçak 60 gemi ve 10 bin araç katılacak.

NATO 29 müttefik V6 ortağının katılımı ile son yılların en büyük askeri tatbikatının düzenlemeye hazırlanıyor. "Trident Juncture 18" Soğuk Savaş döneminden bu yana Nato'nun gerçekleştireceği en büyük askeri tatbikat olacak.

29 ÜYESİ VE 6 ORTAĞI KATILACAK

Düzenlenecek olan büyük askeri tatbikat Anadolu'nun 29 üyesinin yanı sıra ortak ülkeleri Avustralya İsveç Finlandiya Ürdün Ukrayna ve Gürcistan katılacak. 25 Ekim 7 Kasım tarihlerinde Norveç ve civarında yapılacak olan tatbikat özellikle katılacak asker sayısı ve teçhizat açısından dikkatleri çekiyor. Trident Juncture 18'in temel amacının olası bir saldırıya karşı güçlerin hazırlık durumunu tespit etmek ve ittifakın savunma ve caydırıcı gücünü göstermek.

5. MADDE SENARYOSU CANLANDIRILACAK

Trident Juncture 18, NATO'nun 1980'li yıllardan bu yana gerçekleştireceği en büyük tatbikat olurken ittifakın bütün müttefiklere Kolektif savunma taahhüt eden 5. maddesi hayali ancak gerçekçi bir senaryonun canlandırılacak öğrenildi. Tatbikata katılacak olan İngiliz askerleri karayolu ile önce Almanya'nın Hamburg kentinde Daha sonra da tatbikat senaryosuna göre hayali bir düşman tarafından işgal edilen Norveç'e yardıma gidecek. Tatbikatta Hava kara ve deniz alanlarının kullanılacağı öğrenilirken yoğun olarak Norveç'te yürütülecek olan deniz tatbikatı için Kuzey Atlantik ve Baltık Denizi hava tatbikatları içinde Finlandiya ve İsveç'in hava sağları kullanılacak.

nato NATO soğuk savaş tatbikat hollanda almanya norveç son dakika son haber son haberler savaş son dakika tatbikat son dakika