Görenler Şaşıp Kaldı! Karın İçinde Çırılçıplak Soydukları Bebeklerini Buz Gibi Suyla Yıkadılar

TAKİP ET

Rusya'da bebeklerini karlı havada çırılçıplak şekilde sıyarak yıkayan anneler herkesi şaşkına çevirdi. Annelerin tüm bunları bebeklerinin sağlığı için yaptığı ve vücut dirençlerinin artmaları için bunu gerçekleştirdiklerini söyledikleri belirtiliyor.

Rusya’da bebeklerini karlı havada çırılçıplak şekilde sıyarak yıkayan anneler herkesi şaşkına çevirdi. Annelerin tüm bunları bebeklerinin sağlığı için yaptığı ve vücut dirençlerinin artmaları için bunu gerçekleştirdiklerini söyledikleri belirtiliyor.

Rusya’da kaydedilen görüntüler herkesi şaşkına çevirdi. Annelerin bebeklerini karın içinde çırılçıplak halde buz gibi sularla yıkadıkları görüntüler herkesi şaşkına çevirdi. Annelerin yaptığı bu yöntemin sağlık açısından önemli olduğu ve soğuk suyun bebeklerin vücut dirençlerini arttırdığını söyledikleri öğrenildi. 

KARLI HAVADA BUZ GİBİ SUYLA YIKADILAR

Henüz birkaç aylık oldukları görülen bebeklerin annelerinin kucağında karlı havada buz gibi sularla yıkandığı anlar görenlerin içini titretti. Sosyal medyada hızla yayılan bu görüntülerin sağlık açısından iyi olduğuna dair açıklamalar yapılsa da birçok kullanıcıdan tepki aldığı öğrenildi. Annelerin bunu bebeklerinin dayanıklıklarını arttırmak için yaptığı belirtildi. Sosyal medyadan bu görüntülere tepki yağarken bazı uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda soğuk su yönteminin bebekler ve çocuklar üzerinde sağlıklı olduğu ancak dozunda yapılması gerektiği belirtildi. 

SOĞUK SU SAĞLIKLI MI?

Herkesin bildiği gibi ebeveynlerde de çocuklarda da banyo sıcak suyla yapılır. Ancak uzmanlardan yapılan açıklamalarda soğuk suyun her ne kadar şok etkisi ve rahatsız edici bir durumu olsa da soğuk suyun vücudun uyarılması açısından oldukça etkili olduğu ve bağışıklık sisteminin güçlendiğini belirtiyor. Öte yandan soğuk suyla duş almak metabolizmayı da hızlandırıyor. 

 

Dünya haberleri Rusya Bebeklerini soğuk suyla yıkayan anneler Karlı hava Sağlık haberleri