Gören Çığlık Attı! Bir Villanın Bahçesinde Atları Bu Halde Buldular

TAKİP ET

İtalya'da antik Pompei kenti'ndeki kazılarda bir villanın ahırında üzerinde koşum takımları da bulunan taşlaşmış bir at ve eğer bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan Pompeii Arkeolojik Parkı Müdürü Prof. Massimo Osanna, Villanın Roma dönemindeki yüksek rütbeli bir sobaya ya da bir Generali ait olduğunu tahmin ettiklerini dile getirdi. Açıklama yapan müdür İtalyan Haber Ajansı Ansa'ya bölgedeki 2 ya da 3 kata ait kemiklerinde bulunduğunu söyledi.

Söz konusu villa Napoli körfezine capri Adası'na bakıyor. O bölgede 1900'lerin başında kazı yapıldığı dönemde yeniden toprak altında kalmıştı. Bulunan atların volkanik küller ya da buhardan boğularak öldüklerini tahmin ettiklerini söyleyen Osanna, Çalışmaların sona ermesinden sonra villaya halkın ziyaretine açmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Antik Roma kenti olan bölgede 24 Ağustos 79'da vezüv yanardağının 2 gün süren faaliyeti sonucunda bölge küller altında kalmıştı. Kent yaklaşık 1700 yıl boyunca kayıp durumda olurken 1748 yılında tesadüfen yeniden keşfedildi. Unesco'nun dünya mirası listesinde bulunan Kent her yıl yaklaşık 2 milyon turist tarafından ziyaret ediliyor.

son dakika italya kazı at son dakika haberi