Gördüklerinize İnanamayacaksınız! Ağrıları Nedeniyle Doktora Giden Kadının Dizlerinden 967 Tane Eklem Faresi Çıkarıldı

TAKİP ET

Konya'da uzun süredir dizlerinden ağrı çektiği öğrenilen 51 yaşındaki kadının ağrıları nedeniyle hastaneye başvurmasıyla gerçek ortaya çıktı. Ameliyata alınan kadının dizlerinden irili ufaklı olmak üzere tam 967 adet eklem faresi çıkartıldı.

Konya’da uzun süredir dizlerinden ağrı çektiği öğrenilen 51 yaşındaki kadının ağrıları nedeniyle hastaneye başvurmasıyla gerçek ortaya çıktı. Ameliyata alınan kadının dizlerinden irili ufaklı olmak üzere tam 967 adet eklem faresi çıkartıldı. 

Konya’da ikamet eden 51 yaşındaki Nermin Uzbaş, uzun süredir dizlerindeki ağrıyla kötü zamanlar geçirirken daha fazla ağrılara dayanamayıp hastaneye başvurduğunda şaşırtan gerçeği öğrendi. Doktorların yaptığı incelemeler sonucunda dizlerinde eklem faresi olduğu tespit edilen kadın acilen ameliyata alındı.

DİZLERİNDEN SES GELİYORDU

Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Bilgehan Ata konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hastanın uzun süredir ağrı çektiğini söyledi. Dizlerinde uzun süren ağrılar, şişlik, dizlerden ses gelmesi ve kilitenme gibi şikayetleriyle kendilerine başvurduğunu belirten Ata, yapılan tetkikler sonucunda kapalı diz ameliyatı yapmaya karar verildiğini ve kadının dizlerinde menisküs yırtığı ile 256’sı büyük olmak üzere tam 967 adet eklem faresi çıkarttıklarını söyledi. Eklem faresinin dizlerdeki oluşumunu sağlayan eklem zarını da ameliyatla çıkarttıklarını söyleyen Ata, ameliyatın ardından hastanın rahatlıkla yürümeye başladığını ve eski sağlığına kavuştuğunu aktardı.

EKLEM FARELERİ NASIL OLUŞUYOR?

Öte yandan yaşanan ilginç olay sonrasında eklem farelerinin oluşumu hakkında bilgiler aktaran Op. Dr. Bilgehan Ata, eklem farelerinin bazen düşme ve çarpmalar sonucunda oluşabileceğini bazen de alınan darbeler sonucunda ortaya çıkabileceğini söyledi. Eklem zarının da bu duruma yol açabileceğini belirten Ata, durumun ağrılar, şişlikler, ses gelmesi ve hareketlerde kısıtlılık gibi belirtilerle anlaşılabileceğini belirtti. Hastalara bu tür şikayetleri olduğu zaman asla geç kalmadan doktora başvurmalarını öneren Ata, tedavilerinin geç olmadan yapılması gerektiğini belirtti. 

 

Sağlık haberleri Dizden çıkan eklem fareleri Eklem fareleri nasıl oluşur Eklem fareleri nasıl tespit edilir Eklem hastalıkları Kadının dizlerinden çıkan eklem fareleri