Göğüslerin Büyük Olması Bel ve Boyun Fıtığı Nedeni

TAKİP ET

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Uzmanı Esra Çelik, göğüslerin büyük olmasının bel ve boyun fıtığının önemli nedenlerinden biri olduğunu açıkladı.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Uzmanı Esra Çelik, göğüslerin büyük olmasının bel ve boyun fıtığının önemli nedenlerinden biri olduğunu açıkladı. 

Normalin üstündeki büyük göğüslerin kozmetik ve sağlık açısından ciddi sorunlara sebep olduğunu belirten Op. Dr. Esra Çelik, "Memeler ağırlık yaptıkça sırt ağrılarında ve meme altı pişiklerinde artış görüldüğü gibi sutyende, omuzlarda askı izleri oluşturmaktadır. Normalin üstünde göğüslere sahip olan kadınlar, sportif faaliyetlerden uzaklaşırlar, kıyafet seçiminde güçlük çekerler ve utanma duygusu yaşarlar. Büyük memeler, bel ağrısı, kamburluk ve belle ilgili çeşitli sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olur." dedi.

Büyük memeli bayanların, meme küçültme operasyonu ile bu sağlık risklerinden kurtulabileceğine dikkat çeken Op. Dr. Esra Çelik, "Ameliyattan önce meme USG ve mamografisinin çekilmesi ameliyattan sonraki takiplerde önemlidir. Ameliyat ile ilgili birçok teknik tanımlansa da benim tercihim olan iki tekniğin birinde meme başı çevresinde diğerinde ise meme başı çevresi ile meme başından meme altına dik olarak uzanan iz kalır. Hangi tekniğin kullanılacağında ise memenin şekli ve büyüklüğü etkilidir. Bu tür operasyonlarda ters T İnsizyonu çok tercih edilen bir teknik olsa da bu teknikte iz çok fazla olduğundan bu tekniğin kullanılma oranı çok düşmüştür. Operasyonda meme başı, normal boyutlarına ve yerine getirildikten sonra meme dokusu ve deri fazlalıkları alınarak meme yeniden şekillendirilir. Her iki memeye de içeride biriken kanı dışarı alabilmek için dren yerleştirilerek bandaj yapılır ve pansuman ile hasta takibe alınır. Drenaj azalınca drenler çıkarılır. Dikişler ise 7 ile 15 gün arasında hastanın durumuna göre alınır. Hasta, bandajdan sonra özel bir sutyen kullanır. ameliyattan sonra memelerdeki izleri azaltmak için  ilaç, krem ve lazer teknolojileri kullanılabilir. Göğüs küçültme operasyonu çok fonksiyonel bir estetik operasyondur. Memelerin aşırı büyük olduğu durumlarda ufak rötuşlara gerek duyulabilir. Bu estetik operasyon, hastaların yaşam kalitesini artırdığı için operasyondan sonra hastalar mutlu olmaktadır." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

büyük memeler bel ağrısı kamburluk estetik göğüs küçültme