Gerekçe Yine Aynı! ABD Ankara'daki Büyükelçiliğini Yarın Da Kapatacak

TAKİP ET

ABD'nin Ankara'da bulunan Büyükelçiliğini yarın da kapatma kararı aldı. Yine güvenlik gerekçesi sunan ve Büyükelçiliğini yarında kapatma kararı alınırken, yeni açılış tarihini duyuracağını belirtti.

ABD’nin Ankara’da bulunan Büyükelçiliğini yarın da kapatma kararı aldı. Yine güvenlik gerekçesi sunan ve Büyükelçiliğini yarında kapatma kararı alınırken, yeni açılış tarihini duyuracağını belirtti.

ABD’nin Ankara’da bulunan Büyükelçilik binası için 1 günlük kapatılma kararı verilmiş ve gerekçe olarak güvenlik sunulmuştu. ABD’den yapılan son duyuruda, Ankara’daki Büyükelçiliğin yine güvenlik nedeniyle yarın da kapatılacağı belirtildi.

‘AÇILIŞ TARİHİ DUYULACAKTIR’

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, güvenlik tehditleri nedeniyle 1 günlük kapatma kararı alındığı belirtilmiş ve Büyükelçiliğin yeni açılış tarihinin duyurulacağı aktarılmıştı. Yapılan son açıklamada ise Elçiliğin yarın da kapalı olacağı belirtildi.

ABD VATANDAŞLARI UYARILMIŞTI

Öte yandan Elçiliğin kapalı olduğu süre boyunca vatandaşlara aciliyet bulunan durumlarda hizmet verileceği aktarılmış ve vize mülakatlarının da iptal edildiği belirtilmişti. Öte yandan yapılan uyarıda, ABD vatandaşlarından turistik bölgeler ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık bölgelerden uzak durmaları ve dikkatli olmaları istenmişti.

EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ 4 DEAŞ’LI YAKALANMIŞTI

ABD Ankara Büyükelçiliği’nin 1 gün boyunca güvenlik gerekçesiyle aldığı kapatma kararının ardından bugün güvenlik birimlerinin ortak çalışması sonucunda DEAŞ üyesi oldukları belirlenen 4 şüpheli Samsun’da gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmıştı. Eylem hazırlığında oldukları belirlenen 4 şüphelinin gözaltına alınarak emniyete götürüldüğü ve emniyetteki işlemlerinin sürdüğü aktarılmıştı. Ankara’daki yetkililerde ABD Elçiliğine ve vatandaşlarına karşı istihbaratların değerlendirildiğini ve gereken güvenlik önlemlerinin arttırılacağını duyurmuştu.

 

ABD Ankara Büyükelçilik Kapatma kararı Saldırı DEAŞ Güvenlik