Genç Kadından Iraklı İşadamına Büyük Tuzak

TAKİP ET

Iraklı işadamı sosyal medya üzerinden tanışarak bir kadın ile buluşmak için İstanbul'a geldikten sonra kaçırılarak 4 gün boyunca rehin tutulduğu. Iş adamının ailesinden 80 bin dolar fidye istenirken düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Olayla ilgili polis ekipleri 2 kişiyi gözaltına aldı iş adamını kandırarak İstanbul'a gelmesini sağlayan 20 yaşlarındaki Hale isimli Suriye uyruklu kadın her yerde aranıyor.

Iraklı 39 yaşındaki işadamı Kahtan Adnan Javat Al Mayyahı'nın Ailesi polise başvurarak İstanbul'da kaçırıldığını ve 80 bin dolar fidye istendiğini söyledi. Olayla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sosyal medya üzerinden tanıştığı kadınla buluşmak üzere İstanbul'a geldiği belirlendi. Aksaray'da 20 Aralık'ta bir otele yerleşti belirlenen işadamı 21 Aralık'ta bir taksiye binerek otelden ayrılıyor ve isminin hamile olduğunu öğrenen kadınla buluşmak üzere Esenyurt'a gidiyor.

POLİS FİDYECİLERLE SIKI PAZARLIK YAPTI

Polis ekipleri bir yandan mağdur iş adamının tutulduğu evi belirlemeye çalışırken Diğer yandan şüpheliler ve dolaylı müzakere yaparak fidye pazarlığına devam etti. Şüpheliler sonunda 30000 dolar fidye razı olurken buluşmak üzere Zeytinburnu 58 Bulvarda bulunan bir kafeteryada randevu verdi. Kaçırılan iş adamını bulmak isteyen polis ekipleri iş adamı ile birlikte gelen iki şüpheliyi 30 bin dolar Parayı aldıktan sonra gözaltına aldı.

İŞ ADAMI KURTARILDI

Kahtan Adnan Javat Al Mayyahı,Rehine kurtarma ve müzakere timleri tarafından kurtarıldıktan sonra ailesine teslim edilirken yaptığı açıklamada, "Onunla Irak'tayken tanışmıştım. Buluşmak için İstanbul'a geldim. Esenyurt'ta bana söylediği adrese gittim. Birlikte bir eve girdik. İçeri girer girmez benim üzerime çullandılar. Ellerimi ve ayaklarımı bağladılar. 4 gün boyunca rehin tuttular." dedi.

POLİS KADIN ŞÜPHELİYİ HER YERDE ARIYOR

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler Maher İ. (26) ve Muhammet K.(24) adliyeye sevk edildi. Iş adamının tuzağa düşürerek İstanbul'a çağıran ve olaydan sonra ortadan kaybolan sosyal medya üzerinde "Afaf Alali' adını kullandığı belirlenen ve gerçek adının hale olduğu öğrenilen kadın polis tarafından her yerde aranıyor.