Geçirdiği Ameliyat 3 Yaşındaki Kübra'nın Hayatını Kararttı

TAKİP ET

Hatay'da 3 yaşındaki Saadet Kübra İkiz, geçtiğimiz Mayıs ayında özel bir hastanede göz merceği operasyonu geçirdi. ameliyat sonrası gözünde enfeksiyon oluşan küçük çocuk sağ gözünü kaybetti. Aile operasyonun ardından operasyonu gerçekleştiren doktorun suçlarken, Doktor ise gereken her şeyi yaptığını ve Müsterih olduğunu dile getirdi.

Hatay'da 3 yaşındaki Saadet Kübra İkiz, geçtiğimiz Mayıs ayında özel bir hastanede göz merceği operasyonu geçirdi.  ameliyat sonrası gözünde enfeksiyon oluşan küçük çocuk sağ gözünü kaybetti. Aile operasyonun ardından operasyonu gerçekleştiren doktorun suçlarken, Doktor ise gereken her şeyi yaptığını ve Müsterih olduğunu dile getirdi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Hüseyin - Sunay İkiz çiftinin 5 çocuğunun en küçüğü olan Saadet Kübra İkiz’e doğduktan sonra katarakt teşhisi konuldu. Henüz 16 aylık olan küçük çocuk O.O. tarafından merceksiz katarakt ameliyatına alındı. Minik Saadet 3 yaşındayken yine aynı doktor tarafından göz merceği takmak için tekrar bir ameliyata alındı.  ameliyatın ardından taburcu olan küçük Kübra’nın gözünde bir ay sonra enfeksiyon gelişince aile tekrar hastaneye başvurdu. Fakat yapılan bütün müdahalelere rağmen küçük çocuğun sağ gözü kurtarılamadı.

AİLE DOKTORU SUÇLADI
Aile operasyonun ardından doktoru suçladı. Doktor O.O. hakkında şikayetçi olan aile,  operasyonun ardından doktorun kontrolleri ihmal ettiğini iddia etti.

“TIBBEN GEREKLİ OLAN HER ŞEYİ YAPTIM, MÜSTERİHİM”
Operasyonu gerçekleştiren ve 3 yaşındaki Kübra'nın gözünü kaybetmesine neden olduğu iddia edilen Doktor O.O. ise yaptığı açıklamada tıptan yapılması gereken her şeyi yaptığını belirterek, "Çok başarılı, tertemiz bir ameliyat oldu. Buradan da gayet iyi durumda ayrıldı. Bir gün sonra geldiklerinde bembeyaz iltihaplı bir gözle karşılaştım. Literatürde binde bir görülen endoftalmi gelişmişti. Hastanemizde o gün iki tane daha katarakt ameliyatı yapılmış olup onlarda hiçbir problem olmaması ve alınmış kültürlerde hiç üreme olmaması hastane enfeksiyonu ihtimalini azaltmaktadır. Bugüne kadar 10 binin üzerinde göz ameliyatı gerçekleştirdim. Olayın bu aşamaya gelmesine bir doktor, bir insan olarak çok üzüldüm. Ancak evde gereken hijyenin sağlanmadığını, çocuğun gözünün mikrop kaptığını düşünüyorum. Yaşanan olay yargıya yansıdı. Bilirkişi tarafından incelenmesi durumunda hatamın olmadığının, enfeksiyon sonucu durumun yaşandığının ortaya çıkacağını umuyorum"  ifadelerini kullandı.

HATAY hatay reyhanlı 3 yaşındaki Kübra operasyon ameliyat göz sağlık