Gazze'de Kanlı Gün: Ölü Sayısı 37, Yaralı Sayısı 1700! Türkiye'den Katliamı Yapan İsrail'e Çok Sert Tepki

TAKİP ET

Gazze Şeridi sınırında düzenlenen gösterilerde bilanço giderek ağırlaşıyor. Son olarak ölü sayısının 37'ye, yaralı sayısının 1700'e ulaştığı öğrenilirken Türkiye'den katliamı yapan İsrail'e tepki geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Bu katliamdan İsrail hükümeti kadar ABD yönetimi de sorumludur.' dedi.

Gazze Şeridi sınırında düzenlenen gösterilerde bilanço giderek ağırlaşıyor. Son olarak ölü sayısının 37’ye, yaralı sayısının 1700’e ulaştığı öğrenilirken Türkiye’den katliamı yapan İsrail’e tepki geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ‘Bu katliamdan İsrail hükümeti kadar ABD yönetimi de sorumludur.’ dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bugün Gazze’de yaşanan çatışmalara çok sert çıktı. Protestolar sırasında şehit sayısının 37’ye yaralı sayısının da 1700’e ulaştığı öğrenilirken Bozdağ, katliamdan İsrail hükümeti kadar ABD yönetiminin de sorumlu olduğunu söyledi.

‘ÇATIŞMALARI ARTTIRACAK’

ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını değerlendiren Bozdağ bu durumun, zaten var olan huzursuzluğu, güvensizliği, istikrarsızlığı, kriz ve çatışmaları daha da arttıracağını söyledi.

‘ABD VE İSRAİL’İN YAPTIKLARI TÜRKİYE İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR’

Açıklamalarına devam eden Bekir Bozdağ, ‘ABD ve İsrail ne yaparsa yapsın, hangi adımı atarsa atsın, yaptıkları ile attıkları adımlar Türkiye için yok hükmündedir.’ dedi. Kudüs’ün er yada geç tam özgürlüğüne kavuşacağını söyleyen Bozdağ, ‘ABD ve İsrail, eninde sonunda Kudüs’ü gerçek sahiplerine bırakmak mecburiyetinde kalacaklardır.’ dedi.

 

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR

ABD yönetimi bugün Tel Aviv’de yer alan İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyor. Yeni büyükelçiliğin açılış töreninden önce Gazze’de protestoların büyüdüğü ve İsrail askerlerinin Gazze’deki protestolara katılan Filistinlilere müdahale ettiği öğrenildi. Şimdiye kadar yaşanan olaylarda, ölü sayısının 37, yaralı sayısının 1700’e ulaştığı aktarıldı.

 

Dünya haberleri Türkiye Filistin Gazze İsrail ABD Kudüs Protesto Katliam Bekir Bozdağ Erdoğan