Gazze'de Kuvözdeki 10 Bebek Ailesiz Kaldı

TAKİP ET

Gazze Şifa Hastanesi'nde görev yapan Dr. Fadya Malhis, kuvözde tutulan ve evlerine alınması gereken bebeklerden bebeklerden 10'unun ailesiz kaldığını belirterek aileleri kaybolan bebeklerin dramını anlattı.

TRT Haber yayınına katılarak açıklamalarda bulunan Dr. Malhis, İsrail bombardımanının sürdüğü bölgedeki son durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

İsrail bombardımanlarında şu ana kadar en az 2 bin 55 çocuğun hayatını kaybettiğine değinen Dr. Malhis, bunun resmen bir 'soykırım' olduğunu ifade etti. 

İsrail savaş uçaklarının düzenlediği bombardımanlar sonucunda enkaz altında kalanların çıkartılması için gerekli aletlerin olmadığına vurgu yapan Dr. Malhis, bölgede yaşanan çaresizliğe de açıklamasında değindi. 

Hastanenin yenidoğan servisinde bulunan 40 bebeğin durumu hakkında da konuşan Dr. Malhis, "Sağlık durumları gayet iyi olan ve ailelerinin kendilerini almasını bekleyen 10 bebeğin aileleri, bu bebeklere ulaşmadı. Bu aileler, muhtemelen ya enkaz altında ya da hayatlarını kaybetti." dedi. 

Dr. Malhis, ailelerinin kendilerine ulaşmadığı bebeklerin hastanede kalmayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. 

Filistin - İsrail Çatışması Filistin Devleti Gazze Şeridi Gazze Şifa Hastanesi bebek İsrail