Gazze'de Açlık ve Susuzluktan Ölenlerin Sayısı 25'e Yükseldi

TAKİP ET

Gazze Şeridi'ni havadan ve karadan hedef alan saldırılarını 5 aydan fazla süredir sürdüren İsrail ordusu, yardım girişini de engelleyerek tüm dünyanın gözleri önünde bir insani felaket yaşanmasına neden oluyor. Son yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme ve susuzluktan ötürü yaşamını kaybedenlerin sayısının 25'e yükseldiği belirtildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze Şeridi'nde yaşanan kıtlık ve susuzluk nedeniyle yaşanan ölümlerle ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada el-Kudra, "Şifa Hastanesi'nde tedavi gören 20 yaşında bir kadın ile kemal Advan Hastanesi'nde tedavi gören 2 aylık bir bebek, yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle yaşamını kaybetti. Böylelikle açlık ve susuzluk nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısı 25'e yükseldi. Ayrıca bu sayı, sadece hastanelerdeki vakaları yansıtmaktadır. 

Gazze Şeridi'nde açlık ve susuzluktan ötürü yaşanan can kayıpları endişe vericidir. Çünkü bu ölümler, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşanan açlığın ve susuzluğun ölümcül boyutlara ulaştığını göstermektedir." ifadelerini kullandı. 

Gazze Şeridi'nde kıtlığın ve susuzluğun neden olduğu ölümlerle ilgili daha öncede bir açıklama yapan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, kıtlık ve susuzluktan dolayı 23 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 

Filistin - İsrail Çatışması Filistin Devleti Gazze Şeridi açlık susuzluk kıtlık insani felaket İsrail