Gaziantep'te yıkılan Polat Sitesi'nin müteahhidi, İstanbul'da gözaltına alındı

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Gaziantep'te birçok can kaybının olduğu Ayşe - Mehmet Polat sitesinin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay, İstanbul'da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerden10 kentte büyük yıkıma sebep olurken, arama kurtarma çalışmaları 6. gününde devam ediyor.

ATAŞEHİR'DE YAKALANDI

Öte yandan usüle aykırı bir biçimde yapılan ve depremde enkaz altında kalan binaların müteahhitleri için ise ekipler harekete geçti. Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun’dan sonra bugün ise Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından depremde çöken Ayşe Mehmet Polat sitesinin müteahhiti ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay'ın gözaltına alınmasına yönelik soruşturma açıldı. Akay, İstanbul Ataşehir'de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mehmet Ertan Akay'ın Gaziantep'e sevk edileceği ifade edildi.

HATAY'DAKİ REZİDANSIN MÜTEAHHİDİ DE GÖZALTINDA

Dün ise Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın müteahhidi olan Mehmet Yaşar Coşkun, çantasına aldığı paralarla yurt dışına kaçacağı iddiaları üzerine ekipler tarafından gözaltına alındı. 2013 senesinde yapımı biten 12 katlı ve 250 daireli rezidansın reklamı ise "Cennetten bir kare" olarak ifade edilmişti. Hatayspor sportif direktörü Taner Savut ve Ganalı futbolcu Christian Atsu ise depremin ardından yıkılan Rönesans Rezidans'ta göçük altında kalmıştı.

Gaziantep müteahhit gözaltı