Gaziantep'te 'göçük altında çığlık sesi geldi' ihbarı asılsız çıktı

TAKİP ET

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde depremde enkaz altında kalan bir binadan ''çığlık sesi geldi'' ihbarının ardından polis ekipleri harekete geçti. Ekipler yaptığı incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğunu belirledi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler nedeniyle sallanan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde vatandaşlar bölgede bulunan polisler ekiplerine depremde yıkılan bir binandan çığlık seslerinin geldiğini belirtti. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ihbarın ardından Demokrasi Meydanı yakınlarında yer alan binanın enkazına geldi.

ENKAZDA ARAMA ÇALIŞMASI

Enkaz alanında arama çalışmaları yürüten ekipler, bir süre ise dinleme yaparak sesi ve geldiği yönü belirlemeye çalıştı. Depremin ardından 24 gün sonra gelen ihbarın ardından heyecanlanan ekipler, yaptıkları incelemede gerçeği kısa sürede içinde tespit etti.

SESİN KAYNAĞI BELİRLENDİ

Sesin yırtıcı bir kuşun olduğunu, kuşun ise enkazın yakınlarında bulunan hasarlı ve boşaltılan bir binada yuva yaptığını belirlendi. Çığlığı andıran sesin kuşa ait olduğunun tespit edilmesi üzerine ise ekipler, diğer enkaz bölgelerindeki ara caddelerde devriyelerini gerçekleştirdi.

 

Gaziantep çığlık sesi ihbar