Gaziantep'te bekçilere bıçaklı saldırı: Şüpheli tabancayla vurularak etkisiz hale getirildi

TAKİP ET

Gaziantep'in İncilipınar Mahallesi'nde devriye görevi yapan 2 bekçi, şüpheli bir kişinin kimlik kontrolünü yapmak istediklerinde bıçaklı saldırıya uğradı. Aldıkları bıçak darbeleriyle yaralanan bekçiler, tabanca ile ateş açarak saldırganı etkisiz hale getirdi. Saldırgan, hastaneye kaldırıldığındaysa hayatını kaybetti.

Olay, gece saatlerinde 100. Yıl Parkı içinde meydana geldi. Bekçiler, şüphelendikleri A.S. isimli kişinin kimlik kontrolünü yapmak istedi. Ancak bu esnada şüpheli, bekçilere bıçakla saldırdı. Bekçiler, kendilerini savunmak için tabancalarını kullanarak saldırganı etkisiz hale getirdi. Silah sesini duyan vatandaşlar durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan 2 bekçi, ilk müdahalenin ardından 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Saldırgan A.S. ise tabancayla vurulduğu için özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak saldırgan, ağır yaralı olarak hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak saldırganın daha önce 9 kez şüpheli olarak işlem gördüğünü belirtti. Açıklamada, A.S.'nin "Kasten Yaralama, Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Düşürme, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Konut Dokunulmazlığını İhlal, Tehdit ve Hakaret" suçlarından 9 kez şüpheli olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi.

Gaziantep bıçaklı saldırı 12 pkklı etkisiz hale getirildi