Floresan Ampullerdeki Tehlike Ne? Bakanlıktan Çok Ciddi Uyarı

TAKİP ET

Hemen hemen herkesin evinde kullanılan floresan lamba ve tasarruflu ampuller için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çok önemli bir uyarı yapıldı. Bu lambaların tasarruf sağladığı kadar kırılmaları durumunda içerdikleri cıva nedeniyle sağlık açısından büyük tehlike saçtıkları belirtildi.

Hemen hemen herkesin evinde kullanılan floresan lamba ve tasarruflu ampuller için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çok önemli bir uyarı yapıldı. Bu lambaların tasarruf sağladığı kadar kırılmaları durumunda içerdikleri cıva nedeniyle sağlık açısından büyük tehlike saçtıkları belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapışan önemli uyarıda, evlerimizde kullandığımız floresan ve tasarruflu ampullerdeki tehlike belirtildi. Bu lambalar ne kadar tasarruf sağlasa da kırılması durumunda içerisindeki cıvadan dolayı sağlık açısından tehdit yarattığı belirtildi.

CIVA BUHARLAŞIYOR

Floresan ve tasarruflu lambalar hakkında uyarılarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, bu lambaların tasarruf açısından iyi bir tercih olduğunu ancak bu lambaların kırılması durumunda sağlık açıcından büyük tehlike yarattığını söyledi. Sağlık açısından tehdit olarak bu lambaların içerisindeki cıvanın lambaların kırılması durumunda cıvanın ortamda hemen buharlaştığını söyleyen Öztürk, bu da cıvanın ortanda solunun yoluyla alınmasına sebep olarak ciddi sağlık problemlerine yol açtığını aktardı. Bu yüzden floresan ve tasarruflu lambaların kullanımına, alındıktan sonra taşınmasına ve depolanmasına çok dikkat edilmesi gerekildiği belirtildi.

SAĞLIĞINIZI TEHDİT EDİYOR

Öte yandan içerisinde cıva bulunan floresan ve tasarruflu lambaların insan sağlığı açısından büyük tehditler oluşturduğunu belirten Mustafa Öztürk, bu sağlık sorunlarında başlıca, bağışıklık sistemi problemleri, Alzheimer, böbrek fonksiyonları gibi birçok sağlık problemleri görülebildiği örneği verilerek bir kez daha kullanım alanında çok dikkat edilmesi gerekildiği belirtildi.

 

Sağlık Sağlık haberleri Floresan Floresan lambalar tehlikeli mi Bakanlık Tasarruflu lambalar Tehlike ne