Florence Kasırgası ABD Sahillerini Vurdu! Okyanus, Yerleşim Yerlerine İlerliyor

TAKİP ET

Son yılların en büyük kasırgası olan Florence Kasırgası, ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin doğu sahillerini vurdu.

Son yılların en büyük kasırgası olan Florence Kasırgası, ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinin doğu sahillerini vurdu. Saatte 250 km hıza ulaşan kasırga, okyanus sularını yerleşim yerlerine doğru sürüklüyor.

ABD’de Florence Kasırgası yüzünden olağanüstü hal ilan edilirken, Kuzey Carolina eyaletinin Avon bölgesi sahillerinde kasırga etkisini göstermeye başladı. Sahil bölgesnde yaşayan insanlar, kasırgadan etkilenmesin diye tahliye edilse de halen bölgede bulunan insanların olması dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump, Florence Kasırgasının etkili olacağı bölgelerden uzak durulması yönünde halkını uyardı. Kasırga nedeniyle doğu sahillerini boşaltan milyonlarca insan ise ülkenin batı ve iç kesimlerine doğru sığındı. Hatta kasırgaya yakalanmak istemeyen insanların, otoyolları çft yönlü olarak kullanması gözlerden kaçmadı.

Kasırga dolayısıyla bölgeyi boşaltan halk ise evlerini güvene almak için kapılarını ve camlarını tahta levhalar ile kapattılar. Bölgede resmi dairelerde hizmet vermiyor. Kasırganın yol açacağı şiddetli yağmur ve fırtınanın bölgeye büyük hasar vereceği tahmin ediliyor.

Ulusal Kasırga Merkezi de Florence Kasırgası dolayısıyla Kuzey ve Güney Carolina eyaletinin sahil kesimlerinde dalgaların boyunun 4 metreyi geçebileceği ve hayati risk oluşturabileceği konusunda halkı uyardı.

 

ABD Florence Kasırgası Kuzey Carolina Donald Trump