Flaş! Yunanistan'dan Skandal Karar: Darbeci Askerin İlticasını Kabul Edip Serbest Bıraktı

TAKİP ET

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Türkiye'den Yunanistan'a kaçtığı belirlenen 8 darbeci askerden birine Yunanistan tarafından siyasi sığınma hakkı verildiği ve serbest bırakıldığı öğrenildi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Türkiye’den Yunanistan’a kaçtığı belirlenen 8 darbeci askerden birine Yunanistan tarafından siyasi sığınma hakkı verildiği ve serbest bırakıldığı öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye’den Yunanistan’a kaçtıkları belirlenen 8 darbeci askerin birinin Yunanistan’a yaptığı iltica talebinin kabul edildiği ve serbest bırakılmasına karar verildiği öğrenildi.

TÜRKİYE’NİN İADE TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ

Hain darbe girişimi sonrasında Türkiye’den Yunanistan’a kaçtıkları belirlenen 8 darbeci asker için Türkiye, 8 askerin geri iadesi talebinde bulunmuş ancak Yunanistan Yüksek Mahkemesi bu talebi reddetmişti.

SADECE 3 ASKERİN TÜRKİYE’YE İADESİNİ KABUL ETMİŞLERDİ

Darbeci askerlerin hain darbe girişiminin püskürtülmesi sonrasında askeri bir helikopterle Yunanistan’a kaçtığı ve Türkiye’nin kaçan darbeci askerlerle ilgili harekete geçerek iade edilmesini talep etmesi üzerine Atina’da gerçekleştirilen mahkeme sonucunda sadece 3 askerin Türkiye’ye iade edilmesi kararı verilmiş diğer askerlerin iade talebi reddedilmişti. Öte yandan mahkemenin Türkiye’ye iade kararı verdiği 3 darbeci askerin de temyiz başvurusu yaptığı öğrenilmişti. 

MAHKEME İSPAT BULAMAMIŞ

Yunanistan’ın iltica talebini kabul ederek sığınma hakkı verdiği ve serbest bıraktığı darbeci askerle ilgili yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe gecesi Yunanistan’a kaçırılan helikopterde yer alan bu kişinin darbe girişimine katıldığına dair bir ispatın olmamasından dolayı siyasi sığınma hakkını kabul ettiğini belirtti. Şimdi Yunan Hükümetinin mahkeme tarafından verilen bu karara itiraz etmesi bekleniyor.

TÜRKİYE'DEN KARARA İLK TEPKİ GELDİ

Yunanistan Mahkemesi tarafından 15 Temmuz hain darbe gecesinin ardından askeri bir helikopterle Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerden birinin iltica talebini kabul etmesi ve serbest bırakması kararına Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada kararın, 'İkili ilişkilere etkisi olacaktır' açıklaması geldi. 

15 Temmuz darbe girişimi Dünya haberleri Yunanistan Darbeci asker serbest mi bırakıldı İltica Sığınma Karar