Flaş! Türkiye ABD'deki Reza Zarrab Davası İçin BM'ye Başvuruyor

TAKİP ET

Alınan son bilgilere göre, Türkiye ABD'de devam etmekte olan Reza Zarrab davası için BM'ye başvuru yapacağını bildirdi. Türkiye'nin BM'ye başvuru yaparak 'Bu yargılama yapılamaz' şeklinde itirazda bulunacağı öğrenildi.

Alınan son bilgilere göre, Türkiye ABD’de devam etmekte olan Reza Zarrab davası için BM’ye başvuru yapacağını bildirdi. Türkiye’nin BM’ye başvuru yaparak ‘Bu yargılama yapılamaz’ şeklinde itirazda bulunacağı öğrenildi.

Türkiye’de, ABD’de tutukluluğu devam eden ve son üç gündür sorgusu süren Reza Zarrab davası gündemden düşmezken alınan yeni bir kararla Reza Zarrab davasının yeni bir platforma taşınmasını sağlayacak. Alınan karara göre, ABD’de görülen Reza Zarrab davasına Birleşmiş Milletlere başvuru yapılarak itiraz edilecek.

‘TÜRK VATANDAŞI YARGILAYAMAZ’

Türk asıllı İranlı iş adamı Reza Zarrab, 2016 yılında ABD’de yakalanarak tutuklanmıştı. İran’da ambargoyu delme suçlamaları ile ABD’de mahkemeye çıkan Zarrab, 3 gündür duruşmasında ifade veriyor. Zarrab’ın davası devam ederken Türkiye’de yakından takip edilen duruşma için yeni bir adım atıyor. Ankara’dan verilen bilgilere göre, Türkiye, Birleşmiş Milletlere başvuru yaparak ‘Türk vatandaşları ABD yargılayamaz’ şeklinde itirazda bulunacağı öğrenildi. 

TÜRKİYE HAK ARAMA MÜCADELESİNE BAŞLIYOR

Bilindiği gibi ABD, Reza Zarrab’ı İran’ın ambargosunu delmekle suçluyor. Alınan bilgilere göre, İran ambargosu BM tarafından tanınan bir ambargo olmadığı için Türkiye adımlarını bu yönde atacak ve hak aramak için Birleşmiş Milletlere başvuruda bulunacak.

 

Dünya haberleri Reza Zarrab BM Türkiye ABD Türkiye BMye nasıl başvuru yapacak