Filmleri Aratmayan Olay! Eski Sevgilisi ile Plan Yapıp Nişanlısını Kaçırdı, Fidye İstedi

TAKİP ET

İstanbul Zeytinburnu'nda Suriye uyruklu eski sevgilisi ile plan yaparak arkadaşlarına nişanlısını kaçırtan ve 50.000 dolar fidye isteyen kadın ve Arkadaşları yakalandı. Gencin nişanlısının eski sevgilisinin düğün hediyesi vermek bahanesiyle böyle bir şey yaptığı öğrenildi.

Geçtiğimiz 4 Kasım tarihinde İstanbul Zeytinburnu'nda meydana gelen olayda alınan bilgiye göre Suriye uyruklu Gozal Ala A.(20), Hem ev sahibi hem de eski sevgilisi olan Mousa Haj M.(27) ile birlikte bir plan yaptı. Yapılan plan doğrultusunda kadın nişanlısı Zekare Saed A.’yı (23) Kaçırılıp fidye istemek amacıyla eski sevgilisine bir bahane uydurmasını istedi.

“Size düğün hediyesi vermek istiyorum”

Eski sevgili bunun üzerine cep telefonu ile Saed A.’yı arayarak “arabamı sattım size düğün hediyesi vermek istiyorum”  dedi. Üçlü bunun üzerine semtte bulunan bir restoranda bir araya geldi. Burada bir süre sohbet eden 3 kişi daha sonra Haj M.’nin evine gitti. Fakat plan gereği üçlü burada 3 şahıs tarafından zorla alıkonuldu. Olayın ardından evdeki şahıslardan biri Saed A.’ya 50 bin dolar getirmezse nişanlısı ve arkadaşını öldüreceğini söyleyerek genci serbest bıraktı.

Polis arama diye tehdit ettiler

Genç nişanlısı ve arkadaşının bu planın içerisinde olduğunu bilmeyerek öldürüleceklerini düşünüp polise başvurdu. Oyuncak tehdit edilen genç kızları görsem tanımam ve arkadaşlarımın tutulduğu evi bilmiyorum diyerek polise bilgi vermedi. Asayiş Şube Müdürlüğü gasp büro amirliği ekipleri gencin ifadesi doğrultusunda harekete geçerek Rehine kurtarma ve müzakere timi tarafından kedilerin olduğu evi uzun süren çalışmalar sonucunda tespit etti. Daha sonra Eve baskın düzenleyen polis ekipleri Evde bulunan Ala A., Haj M., Ahmed O.(19), Mohammed Al A.(19) ve Ali Dabbah Al B.(34) kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra şubeye götürülen şahıslar işlemleri tamamlandıktan Sonra adliyeye sevk edildi.

istanbul zeytinburnu suriyeli fidye