Filistin: İsrail Gazze'de Fosfor Bombası Kullandı

TAKİP ET

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgelere saldırı düzenlediği ve bu saldırılarda fosfor bombası kullandığı ifade edildi.

X sosyal medya platformu hesabından açıklama yapan Filistin Dışişleri Bakanlığı, "İşgalci İsrail, uluslararası yasaklı listesinde yer alan beyaz fosforu Filistinlilere karşı kullanıyor." ifadelerini kullandı. 

İsrail'in beyaz fosfor bombasını, Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde yer alan Kerame bölgesinde kullandığı bilgisi de açıklamada paylaşıldı. 

X sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Cenevre merkezli Avrupa - Akdeniz İnsan Hakları Örgütü (Euro-Med) Başkanı Rami Abdu, "İsrail askeri güçleri, Gazze şehrinin kuzeybatı kesiminde nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgelerde beyaz fosfor silahlarını kullanmaktadır." dedi.  

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü HRW'nin daha önce yayınlanan raporlarında, İsrail'in Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarında fosfor kullanıldığına yer verilmişti. 

İsrail, konuya dair şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı. 

Filistin İsrai fosfor bombası sava Gazze Şeridi