Filipinler'deki Kızamık Salgınının Bilançosu Ağır: 280 Kişi Öldü

TAKİP ET

Filipinler'i kasıp kavuran kızamık salgınının bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor. Yılbaşından bu tarafa hayatını kaybedenlerin sayısı 280'e ulaştı.

Filipinler’i kasıp kavuran kızamık salgınının bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor. Yılbaşından bu tarafa hayatını kaybedenlerin sayısı 280’e ulaştı.

Relief Web sitesinin Filipinler Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Kurumu raporuna dayandırdığı habere göre Filipinler genelinde etkili olan kızamık salgınından dolayı yılbaşından beri 280 kişi öldü.

Rapora göre Filipinler’de yılbaşından 07 Mart tarihine kadar görülen kızamık vaka sayısı 18 bin 553 oldu. Bu vakaların 4 bin 87’si ise Calabarzon bölgesinde görüldü. Salgından en fazla 1 – 4 yaş aralığındaki çocukların etkilendiği de raporda yer aldı.  

Filipinler Kızılhaç Başkanı Richard Gordon, geçen haftadan bu yana ülkede etkisini artıran kızamık salgınından dolayı 2,6 milyon çocuğun risk altında olduğu yönünde uyarı yaptı.

Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ise ebeveynlerin çocuklarına mutlaka kızamık aşısı yaptırması gerektiğinin önemine değindi.

Burun akıntısı, halsizlik, öksürük, ateş, gözlerde kızarıklık belirtileriyle ortaya çıkan ve ardındanda döküntü ile süren kızamık rahatsızlığı, kulak enfeksiyonuna, zatürreye, ishale, beyin hasarına yol açabildiği gibi ölümle de sonuçlanabiliyor.

           

Filipinler kızamık son dakika Relief Web ölüm