FETÖ Elebaşı Gülen Yandı! Erdoğan ve Trump'ın Telefon Görüşmesinde Kritik FETÖ Detayı

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ve Trump görüşmesinin ardından Beştepe'den yapılan yazılı açıklamada kritik görüşmede neler konuşulduğunun bilgisi verildi. İki liderin telefon görüşmesinde FETÖ ile mücadele konusunun da detaylı bir şekilde ele alındığı öğrenildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ve Trump görüşmesinin ardından Beştepe’den yapılan yazılı açıklamada kritik görüşmede neler konuşulduğunun bilgisi verildi. İki liderin telefon görüşmesinde FETÖ ile mücadele konusunun da detaylı bir şekilde ele alındığı öğrenildi.

ABD Başkanı Trump, geride bıraktığımız günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak bir görüşme gerçekleştireceğinin sinyallerini vermişti. Beklenen telefon gecikmedi ve iki lider telefonda kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

FETÖ İLE MÜCADELEDE ELE ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayan ABD Başkanı Trump ve Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin hemen ardından Beştepe’den görüşme ile ilgili detaylar yazılı bir açıklama ile paylaşıldı. İlk olarak görüşmede geride bıraktığımız günlerde Rusya, Türkiye ve İran’ın katıldığı Soçi Zirvesi ile Zirvede ele alınan Suriye Krizinin görüşüldüğüne değinilirken iki liderin FETÖ ile mücadele konusuna da değindiği bilgisi paylaşıldı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SURİYE KRİZİ İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞTI

Gerçekleştirilen özel telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soçi’de gerçekleştirilen Zirvede ele alınan en önemli konulardan biri olan Suriye Krizi ile ilgili ABD Başkanı Trump’a bilgiler verdiği ve iki liderin Suriye Krizi ile ilgili birbirlerine teatistlerde bulundukları belirtildi.

PKK VE FETÖ KONULARI DA ELE ALINDI

İki liderin gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde en önemli detaylardan biri de PKK ve FETÖ başta olmak üzere diğer terör örgütleri ile ilgili konulara da değindikleri belirtilen liderlerin Türkiye ve ABD ilişkilerinde güçlenmeye gidilebilmesi için tüm terör örgütlerine karşı beraber mücadele etme yönünde karar kıldıkları da belirtildi.

 

Dünya haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trum Erdoğan Trump telefon görüşmesi Neler konuşuldu FETÖ Elebaşı Gülen FETÖ Konusu Suriye Krizi Fethullah Güleni iade edecekler mi